2012-06-28 03:57:02
Φωτογραφία για Reuters: Πέρα από τη σωτηρία το ευρώ;
Στην κρίσιμη αυριανή Σύνοδο Κορυφής αναφέρεται άρθρο του πρακτορείου ειδήσεων που εκτιμά ότι η πολιτική και όχι η οικονομία θα αποφασίσουν... εάν το ευρώ μπορεί να σωθεί, εκτιμά το πρακτορείο ειδήσεων.

«Αυτός είναι ένας εφιάλτης για τους Ευρωπαίους ηγέτες να συλλογιστούν καθώς ετοιμάζεται για μία ακόμη Σύνοδο Κορυφής για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ζώνη του ευρώ: μία δημοπρασία ομολόγων αποτυγχάνει στην Ισπανία, η φερεγγυότητα ανησυχεί την Ιταλία και παραπέρα και πυροδοτεί μη ελεγχόμενη φυγή καταθέσεων που σημαίνουν το τέλος του κοινού νομίσματος» σημειώνει το Reuters.

Ο συντάκτης αναρωτιέται εάν είναι πιθανή η διάλυση της ευρωζώνης. «Είναι πιθανό ένα τέτοιο σενάριο; Οι νομοθέτες ελπίζουν όχι. Είναι δυνατό; Φοβούνται πως μπορεί να είναι» γράφει το πρακτορείο ειδήσεων.

«Εάν μία μέρα ο χρόνος έρθει για το ευρώ, η κόπωση από την λιτότητα θα είναι ο καταλύτης. Ίσως η νέα κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα, που βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο ύφεσης, θα σηκώσει τα χέρια ψηλά και θα πει όχι άλλο» υπογραμμίζει το Reuters.


Παράλληλα αναφέρει ότι οι ψηφοφόροι σε χώρες που είναι πιο κριτικές απέναντι στο μέλλον του κοινού νομίσματος μπορεί επίσης να γίνουν ανυπόμονοι με τα σφιχτά μέτρα που απαιτούν από αυτούς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι αγορές

«Το ερώτημα πάλι καταλήγει στην πολιτική θέληση της προσφυγής σε ανορθόδοξα μέτρα με σκοπό να εξαγοράσουν χρόνο- ίσως χρόνια- έως ότου εφαρμοστεί ένα ισχυρότερο θεσμικό πλαίσιο» αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ