2012-06-27 11:57:05
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΑ: 86 νεκροί έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις στα περίχωρα της Δαμασκού
Συνεχίζονται οι αιματηρές και πολύνεκρες συμπλοκές στη Συρία, με τις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες να συγκρούονται κοντά σε θέσεις της Ρεπουμπλικανικής Φρουράς στα περίχωρα της πρωτεύσας Δαμασκού.

Η Ρεπουμπλικανική Φρουρά διοικείται από τον νεαρό αδελφό του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, τον Μαχέρ, και είναι επιφορτισμένη με την φύλαξη της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, ο οποίος μίλησε στο γαλλικό πρακτορείο AFP, τουλάχιστον 86 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη, 26 Ιουνίου. Το Παρατηρητήριο είναι μία μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο.

Στα θύματα περιλαμβάνονται 50 άμαχοι πολίτες, ενώ βαρύ φόρο αίματος έχουν πληρώσει και οι κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες θρηνούν 32 νεκρούς.

Εν τω μεταξύ, στον «πάγο» παραμένει η αποστολή των άοπλων κυανόκρανων παρατηρητών των Ηνωμένων Εθνών στη Συρία, σύμφωνα με τον επικεφαλής των ειρηνευτικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ, Ερβ Λαντσούς. Ο κ. Λαντσούς εξήγησε πως η απόφαση του Οργανισμού οφείλεται στην κλιμακούμενη βία που ταλανίζει τη διαιρεμένη χώρα.

Ο κ. Λαντσούς προσέθεσε πως οι κυανόκρανοι εξακολουθούν να προσφέρουν βοήθεια στους απεσταλμένους ανθρωπιστικών οργανώσεων, αποσαφηνίζοντας ωστόσο πως η συριακή κυβέρνηση προκαλεί προβλήματα στη δράση των παρατηρητών.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ