2012-06-27 05:56:19
Φωτογραφία για Τη στηριξη Ομπάμα μετεφερε στην Ελλάδα ο Αμερικανός πρέσβυς
Τη ρητή και σταθερή στήριξη του προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα επανέλαβε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Ντάνιελ Μπένεθ Σμιθ, σε... εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μεταξυ άλλων ειπε ότι , "το μεγαλύτερο κεφάλαιο για την Ελλάδα παραμένει η δημιουργικότητα, η ευφυΐα και ο δυναμισμός του λαού της", προσθέτοντας ότι "αυτά και η φιλία των Ηνωμένων Πολιτειών θα αντέξουν στο χρόνο".

Ειδικότερα, ο κ. Σμιθ σημείωσε ότι η κρίση έχει πλήξει την Ελλάδα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά και πρόσθεσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα, ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον έχουν δηλώσει ρητά ότι στηρίζουν την Ελλάδα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Παράλληλα εξέφρασε την προσδοκία να προχωρήσουν γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις για τον μετασχηματισμό και εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας και για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και την οικονομικής ανάπτυξης.

Μεταξύ των παρισταμένων ήταν οι υπουργοί Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, Εσωτερικών Ευ. Στυλιανίδης, Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, Αμυνας Π. Παναγιωτόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κ. Τζαβάρας. Παρόντες ήταν επίσης ο πρώην πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, βουλευτές, Έλληνες και ξένοι διπλωμάτες.
skai
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ