2012-06-26 13:46:54
Φωτογραφία για Συνεδιάζει το ΝΑΤΟ για την κατάρριψη του αεροσκάφους της Τουρκίας
Το Συμβούλιο του Βορείου Ατλαντικού, το ανώτατο όργανο του ΝΑΤΟ, συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες μετά το αίτημα της Τουρκίας με θέμα την κατάρριψη μαχητικού της αεροσκάφους από τη Συρία, ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ.

Στη σύνοδο αυτή, που άρχισε στις 10:00 τοπική ώρα , συμμετέχουν οι πρεσβευτές των 28 κρατών-μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν θα δώσει συνέντευξη Τύπου λίγο μετά το μεσημέρι.

Η Τουρκία επικαλείται το άρθρο 4 του Χάρτη του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το οποίο κάθε χώρα-μέλος μπορεί να ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου αν θεωρεί ότι απειλείται η εδαφική της ακεραιότητας ή η ασφάλειά της.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία του ΝΑΤΟ από την ίδρυσή του το 1949 που μια χώρα επικαλείται το άρθρο 4. Το 2003 και πάλι η Τουρκία είχε κάνει το ίδιο διάβημα με θέμα τότε το Ιράκ.

Καμιά απόφαση δεν αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στη διάρκεια της οποίας ο τούρκος εκπρόσωπος θα παρουσιάσει το επεισόδιο της περασμένης Παρασκευής.

Το τουρκικό F-4 κατερρίφθη ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση πάνω από τα διεθνή ύδατα, σύμφωνα με την Άγκυρα. Η Δαμασκός επιμένει πως παραβίασε τον συριακό εναέριο χώρο.

Το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti μετέδωσε χθες Δευτέρα, πως σύμφωνα με ειδικούς, τα αεροσκάφος δοκίμαζε τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα για λογαριασμό του ΝΑΤΟ και η κατάρριψή του δείχνει την αποτελεσματικότητα των ρωσικών συστημάτων με τα οποία είναι εξοπλισμένη η Συρία.

Ο Ράσμουσεν επισήμανε πως μια ξένη στρατιωτική επέμβαση δεν είναι καλή επιλογή για τη Συρία.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ