2012-06-26 05:14:03
Φωτογραφία για Στη Μέση Ανατολή ο Πούτιν
Στο Ισραήλ βρίσκεται ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν, σε μια επίσκεψή που έχει κυρίως τον χαρακτήρα διπλωματικής αποστολής. Ο Πούτιν θέλει να υπερασπιστεί τη στάση της Μόσχας απέναντι στην κρίση της Συρίας και να στείλει εμμέσως ένα μήνυμα στις ΗΠΑ ότι η Ρωσία επιθυμεί να παίξει σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Στον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Μέση ανατολή, ο ς πρόεδρος Θα έχει συναντήσεις με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τον πρόεδρο της χώρας Σιμόν Πέρες.

Οι συνομιλίες Πούτιν- Νετανιάχου, αναμένεται να επικεντρωθούν στο Ιράν και το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, το οποίο το Ισραήλ έχει επικρίνει δρυμήτατα και μάλιστα έχει προειδοποιήσει ακόμα και για στρατιωτική επέμβαση σε πρόπτωση που κριθεί απαραίτητο.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η επίσκεψη είναι ένα σαφές μήνυμα στον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δεν έχει επισκεφθεί το Ισραήλ τα τελευταία τρία χρόνια.

Μετά το Ισραήλ, ο Πούτιν θα επισκεφθεί την Δυτική Όχθη , όπου θα συναντηθεί με τον παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούντ Αμπάς, και την Ιορδανία για συνομιλίες με τον μονάρχη Αμπντάλα ΙΙ. Εκεί αναμένεται να τείνει «χείρα φιλίας» στις αραβικές χώρες, προειδοποιώντας, όμως, παράλληλα τη Δύση να μην αναμειγνύεται στα εσωτερικά των αραβικών κρατών.

Την ίδια ώρα, Άραβες πρεσβευτές καλούν τη Μόσχα να αλλάξει στάση στις κρίσεις που πλήττουν τις αραβικές χώρες και να δείξει ότι δεν είναι κατά της διαδικασίας εκδημοκράτισής τους.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ