2012-06-25 20:55:03
Φωτογραφία για Σχολεία χωρίς κυλικεία από Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη
Η νέα σχολική χρονιά στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να αρχίσει με συγκροτήματα που δεν θα διαθέτουν κυλικείο. Η καθίζηση του τζίρου λόγω της κρίσης, αφού οι μαθητές πηγαίνουν για μάθημα με άδειες τσέπες, σε συνδυασμό με τα μισθώματα των κυλικείων που είναι καθηλωμένα στα προ ύφεσης ύψη έχουν οδηγήσει στην απόγνωση εκατοντάδες επαγγελματίες.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου προσπαθούν να έρθουν σε συνεννόηση με τις σχολικές επιτροπές και τους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος, προκειμένου να επέλθει συμφωνία για μείωση των μισθωμάτων. «Όσες φορές προσπαθήσαμε να βρούμε μία από κοινού λύση, βρεθήκαμε μπροστά σε τοίχο», λέει ο Στέφανος Φακούδης, πρόεδρος του Σωματείου Κυλικειαρχών Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», και προσθέτει: «Σύντομα θα μπει λουκέτο σε πολλά κυλικεία. Η μόνη πιθανότητα να αποτραπεί κάτι τέτοιο είναι να συναινέσουν δήμοι και σχολικές επιτροπές στη μείωση των μισθωμάτων, σε βαθμό που να ισοσκελίζει την πτώση του τζίρου. Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι -το δικαιούμαστε άλλωστε και από το σχετικό νόμο- να προσαρμοστούν τα μισθώματα στις οικονομικές συνθήκες της εποχής».


Οι κυλικειάρχες τονίζουν ότι τα περισσότερα από τα παιδιά που ακόμη ψωνίζουν στα διαλείμματα δεν πληρώνουν αμέσως. Τα τεφτέρια έχουν τον πρώτο λόγο και σε πολλές περιπτώσεις το χρέος δεν ξεπληρώνεται ποτέ, ούτε από τα παιδιά αλλά ούτε από τους γονείς-κηδεμόνες τους. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έγιναν δύο αυξήσεις ΦΠΑ, χωρίς να συνοδευτούν από ανατιμήσεις προϊόντων, έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους του κλάδου σε οριακό σημείο.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ