2012-06-25 19:46:12
Φωτογραφία για Ο Δήμος Φαιστού στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Ενέργεια 2012
Στα πλαίσια της διεξαγωγής της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Ενέργεια 2012 από 18 έως 22 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, οι εταίροι του Προγράμματος... «MEDEEA «Υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Ενεργειακού Βραβείου (eea) σε Μεσογειακές Περιοχές» διοργάνωσαν την 21η Ιουνίου 2012 στα γραφεία του FEDARENE στις Βρυξέλλες, «εκδήλωση δικτύωσης και συνεργασίας» για να συζητηθεί το θέμα του τοπικού ενεργειακού προγραμματισμού στη Μεσόγειο.

Την δε Παρασκευή 22/6 στις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Ενέργεια 2012 πραγματοποιήθηκε workshop με τίτλο “Covenant signatories meet business to convert plans into actions” στο οποίο συμμετείχαν οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης και οι προσκεκλημένοι της.

Η εβδομάδα EUSEW 2012 φιλοξένησε διασκέψεις υψηλού επιπέδου στις Βρυξέλλες, κατά κύριο λόγο στο κτίριο Charlemagne της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην Επιτροπή των Περιφερειών.

Περίπου 4000 άτομα από 50 χώρες παρευρέθηκαν για να επωφεληθούν από την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες στον τομέα της αειφόρου ενέργειας
. Δήμοι που συμμετέχουν στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο το οποίο έχει υπογράψει η Δήμαρχος Φαιστού κα. Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, Ευρωπαίοι υποστηρικτές του Συμφώνου, εκπρόσωποι φορέων, καθώς και διακεκριμένοι επιστήμονες στον τομέα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις.

Όπως δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του Δήμου Φαιστού κ. Ιωάννης Χαρκιωτάκης Διπλωματούχος Ηλεκτρ. Μηχανικός ο οποίος παραβρέθηκε στις διασκέψεις.

"Η μείωση των εκπομπών αερίων για το Δήμο Φαιστού αποτελεί σημαντική ευκαιρία ώστε να μειώσουμε το κόστος της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε σήμερα.

Μπορούμε να επιτύχουμε άμεσα θετικά αποτελέσματα για το κλίμα, με οικονομικά αποδοτικό τρόπο και με εργαλεία που έχουμε ήδη στη διάθεσή μας, όπως τα διάφορα πρωτόκολλα, σύμφωνα και διμερείς διακρατικές συμφωνίες.

Αυτό μόνο προς όφελος για τα οικονομικά του Δήμου μπορεί να είναι. Πολιτική μας είναι να αναλύουμε τα αποτελέσματα κάθε σταδίου στη ζωή των προϊόντων και των δράσεων μας: ανάπτυξη, κατασκευή, λειτουργία και ανακύκλωση. Επίσης να εκμεταλλευόμαστε τα Ενεργειακά Eυρωπαϊκά προγράμματα προς όφελος του Δήμου, όπως το ELENA.

Όλα ξεκινούν από την δέσμευση που κάνει ο καθένας μας χωριστά θέτοντας στόχους. Συνολικά αυτό βοηθάει στην βελτίωση του συστήματος ακόμα και αν τα αποτελέσματα δεν είναι άμεσα ορατά, είναι όμως η αρχή θέτοντας τον πήχη για τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν."

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για την Ενέργεια 2012 πραγματοποιήθηκαν και πολλές άλλες εκδηλώσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Δήμο Φαιστού.
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ