2012-06-25 12:55:05
Φωτογραφία για Διαβουλεύσεις εν όψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής
Τη στρατηγική που θα ακολουθηθεί στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη και την Παρασκευή, επεξεργάζεται η ελληνική αντιπροσωπεία, υπό τον Δ. Αβραμόπουλο Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον κ. Αβραμόπουλο, με τη συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Ζανιά, του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υφυπουργού Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.

Η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας αναμένεται να έχει και νέα σύσκεψη την Τετάρτη, καθώς σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών αναχωρεί για την Κωνσταντινούπολη προκειμένου να εκπροσωπήσει τη χώρα στη σύνοδο των κρατών της Παρευξείνιας Συνεργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς - ο οποίος αναμένεται να λάβει το απόγευμα εξιτήριο από το νοσοκομείο- δεν επιτρέπεται να ταξιδέψει και γι΄αυτό το λόγο όρισε τον υπουργό Εξωτερικών ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής
. Τον κ. Αβραμόπουλο θα συνοδεύουν ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς, ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Πάντως, ο κ. Σαμαράς ενημερώνεται λεπτομερώς από τους συνεργάτες του και όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, στις 18:50 θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Aμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ενώ θα ακολουθήσουν επικοινωνίες και με Ευρωπαίους ηγέτες.

Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου - Φ. Κουβέλη

Στο μεταξύ, στις 2 το μεσημέρι θα έχουν συνάντηση στη Βουλή οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, προκειμένου να αποφασίσουν σχετικά με τη συμμετοχή τους στη διαπραγμάτευση που θα γίνει στη Σύνοδο Κορυφής.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ