2012-06-25 11:15:03
Φωτογραφία για Μax Keiser: Οι λαοί καλούνται να σταθούν ορθοί και να διεκδικήσουν
"Μέσω των υποβαθμίσεων των τραπεζών προωθείται η ατζέντα της δημιουργίας της παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης"

RT News

24 Iουνίου 2012

Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Ανάμεσα στις τράπεζες που υποβαθμίστηκαν είναι η Goldman Sachs, η Morgan Stanley, η Royal Bank of Scotland, η Barclays and HSBC, η Bank of America, η Citigroup και η Deutsche Bank - οικονομικές "υπερδυνάμεις" τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και διεθνώς.

Για μια περισσότερο αναλυτική προσέγγιση στις εξελίξεις αυτές το RT News συνομίλησε με τον γνωστό οικονομικό αναλυτή και συνεργάτη του καναλιού, Max Keiser, ο οποίος συνδέθηκε απ' ευθείας μαζί μας από το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Αγία Πετρούπολη.

"Το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα είναι νεκρό", επεσήμανε ο Keiser, και κάλεσε τους λαούς, σε μια ιστορική στιγμή ύστατης ευθύνης, "να απελευθερωθούν από τα δεσμά των τρομοκρατών τραπεζιτών, να σταθούν ορθοί και να διεκδικήσουν όλα όσα τους αρπάζουν μέσα από τα χέρια τους". Η υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των 15 τραπεζών έγινε, σύμφωνα με την Moody's, "αναδρομικά", δημιουργώντας μεγάλα ερωτηματικά και υποψίες γύρω από το τι επιδιώκεται για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας.


"Υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα στον παγκόσμιο τραπεζικό τομέα", δήλωσε ο Keiser. "Στην καρδιά τους, στον πυρήνα τους, οι τράπεζες είναι νεκρές. Είναι κυριολεκτικά πτώματα. Η γνωστή ρωσική νουβέλα "Ο θάνατος του Ιβάν Ίλιτς", με πρωταγωνιστή έναν ανώτερο δικαστικό λειτουργό, που πεθαίνει, και μετά, ενώ είναι νεκρός, ακούει όλους τριγύρω να μιλούν γι' αυτόν, περιγράφει με απόλυτη ακρίβεια τι συμβαίνει στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα σήμερα. Όσο αρωματικό σπρέι κι αν τους ρίξουμε για να φύγει η οσμή του πτώματος, δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Αυτό είναι που αρνούνται να δεχθούν η Christine Lagarde του ΔΝΤ και οι υπόλοιποι του συστήματος".Ο οικονομικός αναλυτής τόνισε επίσης:

"Aναμένονται μαζικές χρεοκοπίες τραπεζών σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο και οι μεγάλες τράπεζες είναι ήδη "τεχνικά αφερέγγυες".

Η Deutsche Bank είναι αφερέγγυα, η BNP είναι αφερέγγυα, η Société Générale είναι αφερέγγυα, και, όπως παραδέχθηκαν όλοι εδώ στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, και η Goldman Sachs είναι αφερέγγυα".Τέλος, ο Keiser δήλωσε:

"Η υποβάθμιση των τραπεζών όχι μόνο θεωρείται βέβαιο ότι θα αυξήσει το κόστος δανεισμού των τραπεζών, αλλά θα βοηθήσει όλα τα ανδρείκελα του πολιτικού κόσμου να προωθήσουν την ατζέντα της δημιουργίας της παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης".

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους
kostasxan.blogspot.com
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ