2012-06-25 10:26:03
Φωτογραφία για Χωρίς φόβο και χωρίς τρόμο
του Παναγιώτη Τσολάκη

Τη συνδρομή της Γερμανικής κυβέρνησης ώστε να προωθήσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αίτημα χρηματοδότησης της κατασκευής του νέου ατμοηλεκτρικού σταθμού Πτολεμαϊδα 5, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, από τον Γερμανό ομοσπονδιακό υφυπουργό Εργασίας και εντεταλμένο της Γερμανίδας καγκελαρίου για τις ελληνογερμανικές αυτοδιοικητικές σχέσεις, Φούχτελ. Παράλληλα ζήτησε παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της μη εφαρμογής της εξίσωσης των τιμών πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης για τη Δυτική Μακεδονία που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, της λήψης πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της απασχόλησης και της αντιμετώπισης της έλλειψης φαρμάκων στο χώρο της υγείας.

Ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας, διαβλέποντας προφανώς ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις της Ελλάδας, δεν μπορούν και δεν έχουν δυνατότητες να δώσουν λύσεις σε μεγάλα περιφερειακά ζητήματα, απευθύνθηκε σε υφυπουργό ξένης χώρας και εντεταλμένο επίτροπο της Μέρκελ σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, και ζήτησε λύσεις για την χρηματοδότηση της 5ης μονάδας, την μη εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης στη Δ. Μακεδονίας και στην τροφοδοσία φαρμάκων στην ίδια περιφέρεια λόγω εντονότατης έλλειψης όπως αναφέρει.


Η απάντηση του Φούχτελ ήταν ότι θα μεταφέρει τα παραπάνω αιτήματα στη χώρα του……!!!

Ο Πάνος Καμένος, πριν ακόμα δημιουργήσει το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, από το βήμα της Βουλής τοποθετήθηκε για τον «τοποτηρητή» της Μέρκελ αναφέροντας σε ένα σημείο. «…εγώ δεν δέχομαι να κάνουν κουμάντο μέσα στην χώρα μου ξένοι τοποτηρητές….».

Ο περιφερειάρχης, ίσως ένεκα της αγωνίας του για την περιοχή να προσπάθησε να λύσει κάποια προβλήματα. Υπέπεσε όμως σε μεγάλο ατόπημα. Ως θεσμικός παράγων γνωρίζει ότι τέτοια ζητήματα αιτούνται και απαιτούνται από τα θεσμικά όργανα της Ελληνικής Δημοκρατίας. Όταν αιτούνται από ξένο θεσμικό παράγοντα, τότε σημαίνει ότι αναγνωρίζεται η ξένη επιτροπεία και επικυριαρχία!

Οι εκλεγμένοι τοπικοί βουλευτές του νομού της νέας συγκυβέρνησης δεν πήραν καμιά θέση. Τηρούν σιγή ιχθύος. Ούτε και ο λαλίστατος, κατά τα άλλα, πρώην αυτοδιοικητικός.

Ο κάθε δηλαδή εκλεγμένος περιφερειάρχης της χώρας, για οποιοδήποτε πρόβλημα της περιφέρειά του θα απευθύνεται στο Φούχτελ για να του λύσει τα προβλήματα!

Οι σύλλογοι ανέργων της περιοχής τι κάθονται τότε! Στον Φούχτελ για να μεταφέρει στην χώρα του το πρόβλημα της ανεργίας, μπας και σε κάποια στιγμή, κενού μνήμης της Μέρκελ, δώσει λύση στο πρόβλημα!!

Η ιστορία έχει καταγράψει, κάποιες ζωντανεύουν μέσα από ελληνικές ταινίες, πως ακόμα κι ένας απλός πολίτης μπορεί να μεσολαβήσει στην Κομαντατούρ, αρκεί να πείσει κάποιους συμπολίτες του ότι «…Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας….» την ίδια ώρα που ακούγονται οι ριπές των εκτελέσεων!

Τις οικονομικές δολοφονικές ριπές, σήμερα δυστυχώς κάποιοι δεν τις ακούνε! Γίνανε κι αυτές φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

Δυστυχώς η εθνική κυριαρχία, είναι ένα είδος που δεν προστατεύεται πλέον θεσμικά!

Η μόνη λύση είναι η συμμετοχή των κοινωνιών στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα με σχεδόν καθημερινή συμμετοχή. Διαφορετικά το γνωστό πολιτικό δίπολο θα κυριαρχεί , ελεγχόμενο πάντα από τα εγχώρια και διεθνή συμφέροντα.

Το σύστημα θα επιχειρήσει να νουθετήσει και να ελέγξει το ΣΥΡΙΖΑ ή θα δημιουργήσει ένα ισχυρό κεντροαριστερό σχήμα, να παίξει τον άλλο πόλο, απέναντι στην κεντροδεξιά, μιας και το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει σαν κίνημα.

Η καθημερινή επανάσταση λόγων και προτάσεων των πολιτών και η εναντίωση τους σε θεσμικές ή οικονομικές πολιτικές που υποβαθμίζουν, αδυνατίζουν και εξαθλιώνουν την κοινωνία, είναι το μοναδικό όπλο της κοινωνίας. Την ψήφο δυστυχώς (αποδείχτηκε πολλές φορές) βρίσκουν διαρκώς το κατάλληλο όπλο να την αφοπλίσουν!

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε ένα κίνημα που στηρίζεται βασικά στην συμμετοχή και στην παρέμβαση των πολιτών.

Οι δημόσιες προτάσεις, απόψεις, παρεμβάσεις, ιδέες παράγουν πολιτική και επιφέρουν λύσεις.

Απεναντίας οι μυστικές, οι πλάγιες, οι υπόγειες, οι μη δημοσιοποιημένες, όπως στο παρελθόν, παράγουν διαφθορά, ρουσφετολογία, διαπλοκή.

Από την συμπεριφορά της κοινωνίας θα εξαρτηθεί και η πορεία της.

Ή απαθής, άπραγη και σκλαβωμένη ή διεκδικητική, μαχητική και αδούλωτη!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ηρθε το Τσιπράκι Νο 2
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ηρθε το Τσιπράκι Νο 2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ