2012-06-24 13:02:11
Φωτογραφία για Παγκόσμιο ρεκόρ στο δέκαθλο από τον Ίτον
Ο 24χρονος Άστον Ίτον κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στο δέκαθλο στα τράιαλς των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν θα πάει στο Λονδίνο ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Μπράιαν Κλέι.

Όλοι οι σπουδαίοι Αμερικανοί δεκαθλητές βρέθηκαν στο "Χέιγορντ Φιλντ" στο Γιουτζίν για να γιορτάσουν την 100η επέτειο από την πρώτη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Μιτ Κάμπελ, ο Ράφερ Τζόνσον, ο Μπιλ Τούμεϊ, ο Μπρους Τζένερ και ο Νταν Ο'Μπράιεν βρέθηκαν στο Όρεγκον για να δουν τη "μάχη" του καλύτερου δεκαθλητή στον κόσμο, Άστον Ίτον απέναντι στον παγκόσμιο πρωταθλητή Τρέι Χάρντι και τον χρυσό Ολυμπιονίκη, Μπράιαν Κλέι.

"Μάχη" δεν είδαν, αλλά είδαν να επιτυγχάνεται ένα παγκόσμιο ρεκόρ! Ο Ίτον, τον οποίο περίμεναν όλοι να καταρρίψει το ρεκόρ Αμερικής του Ο'Μπράιεν, συγκέντρωσε 9,039 βαθμούς και κατέρριψε το ρεκόρ του τελειότερου αθλητή, σύμφωνα με παλαιότερη ψηφοφορία, Ρόμαν Σεμπρλε με 9,026 βαθμούς από το 2001.


Ο Ίτον πιστεύει στη μαγεία του "Χέιγορντ Φιλντ" και δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη συγκίνηση του, αφού ήταν ο πρωταγωνιστής μιας μεγάλης στιγμής στην ιστορία του αμερικανικού αθλητισμού μπροστά στους συντοπίτες του, αφού γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στο Όρεγκον.

Πήρε τη νίκη στο τελευταίο αγώνισμα των 1.500μ. με τον "τερατώδη" χρόνο των τεσσάρων λεπτών και 14.48 δευτερολέπτων, "κατεβάζοντας" τέσσερα δευτερόλεπτα το ατομικό ρεκόρ του. Τα έδωσε όλα για να διορθώσει τη μέτρια εμφάνιση του, για τα δεδομένα του, στον ακοντισμό.

"Αγαπώ πραγματικά το δέκαθλο, όχι μόνο επειδή μου αρέσει να τρέχω και να κάνω άλματα. Το δέκαιλο είναι ολόκληρος ο κόσμος μου. Το να κάνω το καλύτερο που μπορώ στον... κόσμο μου με κάνει πραγματικά ευτυχισμένο", δήλωσε ο Ίτον που προπονείται με τον Χάρι Μάρα και είναι ήδη ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο έπταθλο.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Τρέι Χάρντι κατετάγη δεύτερος.... αρκετά μακριά από τον νικητή. Τόνισε ότι στο Λονδίνο θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο, αλλά δεν έχει τις δυνάμεις για να κοντράρει τον Ίτον.

"Είμαι χαρούμενος γιατί σε λίγα χρόνια θα μπορώ να λέω σε όλους: "Βλέπετε αυτό το ρεκόρ; Ήμουν και εγώ εκεί. Το είδα. Μίλησα στον Ίτον".

Ο 32χρονος Μπράιαν Κλέι δεν θα διεκδικήσει ένα δεύτερο χρυσό μετάλλιο. Προέβη σε ένα σοβαρό λάθος στα 110μ. εμπόδια. Δεν πέρασε καθαρά από το ένατο εμπόδιο και έσπρωξε το τελευταίο εμπόδιο με τα χέρια του. Ακυρώθηκε και παρότι αργότερα οι κριτές του έδωσαν τους βαθμους, ο Κλέι... βρισκόταν αλλού.

Έκανε τρεις άκυρες στη δισκοβολία και ουσιαστικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες τελείωσαν για αυτόν εκεί. Αν γνώριζε πως είχε βαθμολογηθεί τελικά στα ψηλά εμπόδια, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. "Θέλω να ευχαριστήσω την ομαδα μου γιατί με πίεσε να τερματίσω τον αγώνα. Δεν θα ήθελα ποτέ να σκεφτώ ότι κάποτε εγκατέλειψα το δέκαθλο στη μέση". Τερμάτισε 12ος και ο άνθρωπος που νίκησε στο Πεκίνο με τη μεγαλύτερη διαφορά βαθμών, ενδεχομένως να αποχαιρέτησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ