2012-06-24 11:50:22
Φωτογραφία για Απογοήτευση η Ferrari, εκτός Q3!
Fernando Alonso και Felipe Massa βρέθηκαν εκτός Q3 στις κατατακτήριες του Σαββάτου για το Grand Prix της Ευρώπης για το 2012.

Δυστυχώς, τα αποτελέσματα για τη μάχη των κατατακτηρίων και των δύο πιλότων της Scuderia Ferrari στο circuit της Valencia στην Ισπανία ήταν απογοητευτικά.

Σε ένα circuit μάλιστα που η στατιστική λέει ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα αν η θέση εκκίνησης δεν είναι καλή, τότε πολύ εύκολα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι τα πράγματα για τη Scuderia θα είναι εξαιρετικά δύσκολα στον αγώνα του Σαββάτου. Χαρακτηριστική είναι μάλιστα και η δήλωση του Alonso που θεωρεί τα πράγματα ιδιαίτερα δύσκολα και ότι το βάθρο θα είναι μάλλον ανέφικτο, οπότε και ο αντίπαλός του Hamilton το πιθανότερο είναι ότι θα ξεφύγει στην βαθμολογία. Όλα αυτά όμως μένει να τα δούμε στο αυριανό Grand Prix.

Fernando Alonso (11ος): «Όταν δεν περνάς στο Q3, είναι προφανές ότι στεναχωριέσαι και δεν είναι κάτι που μπορώ να κρύψω
. Το αποτέλεσμα ήταν σαν κρύο ντους, διότι οι προσδοκίες μας ήταν υψηλές και οι δυνατότητες του μονοθεσίου αυξημένες. Στο Q2 ήμασταν μόλις 3 δέκατα μακριά από τον πρώτο. Είναι εύκολο να πούμε τώρα ότι με δύο προσπάθειες με μαλακά ελαστικά στο Q2 θα είχαμε περάσει αλλά ίσως τώρα να είχαμε περάσει και να μην είχαμε δύο για το Q3. Είναι εύκολο να βγάλεις συμπεράσματα μετά τα γεγονότα. Παρόλα αυτά, δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι για να είμαστε στη δεκάδα και τώρα ο αγώνας θα είναι ιδιαίτερα σκληρός. Το βάθρο δεν είναι εφικτό και ξεκάθαρα, με τον Hamilton στην πρώτη σειρά, είναι εύκολο να περιμένουμε να χάσουμε έδαφος από εκείνον. Παρόλα αυτά, ο αγώνας θα είναι μεγάλος και θα έχει υψηλές θερμοκρασίες, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τη διαχείριση των ελαστικών. Ας ελπίσουμε ότι, ξεκινώντας από την καθαρή πλευρά της πίστας να κερδίσουμε γρήγορα θέσεις και μετά θα πάρουμε το μέγιστο από τα μαλακά ελαστικά που μας έχουν μείνει. Αυτό είναι ίσως το μοναδικό θετικό έπειτα από αυτό το κακό απόγευμα.»

Felipe Massa (13ος): «Είναι απογοητευτικό που έμεινα εκτός Q3 για ένα δέκατο. Ήταν σφικτές κατατακτήριες, με πολλούς οδηγούς να είναι πολύ κοντά σε απόδοση. Στο Q2, είμασταν 3 δέκατα μακριά από τον πρώτο και μείναμε εκτός. Κρίμα διότι η αίσθηση με το μονοθέσιο ήταν καλή και πάντα αισθανόμουν άνετα και ικανός να παλέψω με τους καλύτερους. Η θέση μας δεν λέει όλη την αλήθεια. Σήμερα αξίζαμε να είμαστε στις πρώτες τρεις σειρές. Είναι εύκολο μετά βέβαια να λέμε πράγματα. Αν είχαμε χρησιμοποιήσει δύο σετ μαλακών ελαστικών στο Q2 θα είχαμε περάσει, αλλά θέλαμε να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση για το Q3 και στο Q1 δείξαμε ότι είμαστε δυνατοί με το μεσαίο ελαστικό. Αύριο η στρατηγική θα παίξει σημαντικό ρόλο όπως έχει γίνει στις περισσότερες περιπτώσεις – στον Καναδά για παράδειγμα – εκείνοι που ξεκινούν από τις πίσω θέσεις, έχουν τύχη να παλέψουν με τους πρώτους. Προφανώς, δεν είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά γνωρίζουμε ότι έχουμε καλό μονοθέσιο και έχουμε πιθανότητες για ένα καλό αποτέλεσμα.»

Stefano Domenicali: «Είμαστε απογοητευμένοι και δεν υπάρχει λόγος να το αρνηθούμε. Στο Q2 ήταν το πιο σκληρό κομμάτι των κατατακτηρίων, διότι φέτος όλοι είναι πολύ κοντά και αν χάσει έστω και λίγο το πληρώνεις. Και αυτό συνέβη στους δύο οδηγούς μας. Οι θέσεις στο grid δεν δείχνουν τις πραγματικές δυνατότητες της F2012, αν αναλογιστούμε τους χρόνους στο Q2, ο Fernando θα ήταν 7ος και ο Felipe 9ος. Με δύο επιπλέον σετ μαλακών ελαστικών, οι χρόνοι σίγουρα θα ήταν καλύτεροι και σας αφήνω να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Τώρα, ξεκάθαρα, ο αγώνας θα είναι περίπλοκος, διότι ξεκινάμε από πίσω και τα χαρακτηριστικά της πίστας δεν βοηθούν. Τώρα θα κάνουμε ότι καλύτερο για να εκμεταλλευτούμε αυτά τα ελαστικά που έχουμε και για τους δύο οδηγούς μας. Θα κοιτάξουμε προσεκτικά τη στρατηγική μας για αύριο, προκειμένου να κερδίσουμε τις θέσεις που χάσαμε από τους αντιπάλους μας σήμερα.»

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ