2012-06-24 09:07:22
Φωτογραφία για ''ΔΙΑΚΟΠΕΣ'' ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Ανοιχτές και το καλοκαίρι θα παραμείνουν οι πόρτες σχολείων του δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, «Διακοπές στο Σχολείο» μία πρωτοβουλία της μη κυβερνητικής οργάνωσης ΕΛΙΞ, που στόχο έχει να υποστηρίξει τους εργαζόμενους γονείς και τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών που θα έχουν τη δυνατότητα, δωρεάν, για ορισμένες ώρες την ημέρα να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους με διάφορες δραστηριότητες, όπως αθλητισμό, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, χορό και ομαδικά παιχνίδια, ενώ παράλληλα θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες περιβαλλοντικής και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ η υπεύθυνη επικοινωνίας της ΕΛΙΞ, Ντόρα Βουγιούκα, «θέλουμε να βοηθήσουμε γονείς που εργάζονται ή ψάχνουν για δουλειά, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε διακοπές ή να στείλουν τα παιδιά στους σε κατασκήνωση. Δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους τα πρωινά, ή δεν θέλουν να τα αφήνουν σπίτι μόνα τους να βλέπουν τηλεόραση».

Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν από 2 Ιουλίου έως 10 Αυγούστου, θα είναι συνολικά 10, διάρκειας δύο εβδομάδων το καθένα, με δυνατότητα συμμετοχής περίπου 100 παιδιών σε κάθε περίοδο.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ