2012-06-23 19:10:47
Φωτογραφία για Η Πρέβεζα κήδευσε τον ποιμενάρχη της,,,!!! ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ
Το ύστατο χαίρε στον μακαριστό Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κυρό Μελέτιο είπαν το πρωί του Σαββάτου εκατοντάδες πολίτες της Πρέβεζας και των γύρω περιοχών. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος προεξήρχε της εξοδίου Ακολουθίας που τελέστηκε στον Ι.Ν.Αγίου Κωνσταντίνου Πρεβέζης και στην οποία συμμετείχαν ο τοποτηρητής της χηρεύουσας εκκλησιαστικής επαρχίας, Μητροπολίτης Άρτης Ιγνάτιος, ο Παραμυθίας Τίτος, ο Σπάρτης Ευστάθιος, ο Εδέσσης Ιωήλ, ο Καστορίας Σεραφείμ, ο Ναυπάκτου Ιερόθεος, ο Νέας Σμύρνης Συμεών, ο Πατρών Χρυσόστομος, ο Κερκύρας Νεκτάριος, ο Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, ο Κονίτσης Ανδρέας, ο Φλωρίνης Θεόκλητος, ο Σιατίστης Παύλος, ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο Θηβών Γεώργιος, ο Λευκάδος Θεόφιλος, ο Κιλκισίου Εμμανουήλ, οι Επίσκοποι Διαυλείας Γαβριήλ, Αρχιγραμματέας της Ι.Συνόδου, Τανάγρας Πολύκαρπος και Σαλώνων Αντώνιος καθώς και πλήθος κληρικών απ’ όλη την Ελλάδα. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Ελασσώνος Βασίλειος.


Η συγκίνηση ήταν εμφανής στα μάτια των ανθρώπων που αποχαιρετούσαν τον τολμηρό αλλά και τον υπέρμαχο της Κανονικότητας, τον διορατικό και με αστείρευτο ποιμαντικό ενδιαφέρον πνευματικό Πατέρα του λαού της Πρέβεζας, κυρού Μελετίου, ο οποίος με ταπείνωση και ευπρέπεια αντιμετώπισε τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν τα τελευταία χρόνια.

Με την ίδια ταπείνωση που διακόνησε τον κάθε άνθρωπο - χωρίς διακρίσεις, αλλά και την Εκκλησία Του. Γι’ αυτό ο λαός τίμησε τον αφοσιωμένο Ιεράρχη, τον ταπεινό λευίτη, τον σεμνό λειτουργό του Κυρίου.
communenews
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ