2012-06-23 16:00:52
Φωτογραφία για Δυσώδη φρούτα καθυστέρησαν πτήση
Μια πτήση ινδονησιακής αεροπορικής εταιρείας καθυστέρησε, όταν οι επιβάτες απαίτησαν να αποβιβαστούν από το αεροπλάνο, εξαιτίας της άσχημης μυρωδιάς από το διάσημο στην Ασία φρούτο ντουριάν, που είχε απλωθεί σε όλη την καμπίνα του αεροσκάφους.

Οι επιβάτες σε πτήση της Lion Air, από την πόλη Μεντάν με προορισμό την πρωτεύουσα Τζακάρτα, ζήτησαν από το πλήρωμα να ανοίξει τις πόρτες και να τους αφήσει να αποβιβαστούν, εξαιτίας της μυρωδιάς, μετέδωσε μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα.

«Είχαμε ήδη καθίσει στο αεροπλάνο, αλλά θέλαμε να αποβιβαστούμε, επειδή μύριζε υπερβολικά άσχημα», δήλωσε ο Αμπντάλα Σάλεχ, επιβάτης, ο οποίος στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε άλλη πτήση. Δέκα επιβάτες ακύρωσαν τις πτήσεις τους.

Το ντουριάν απαγορεύεται στα αεροπλάνα και στα δωμάτια ξενοδοχείων της Ινδονησίας, εξαιτίας της έντονης οσμής του, η οποία θεωρείται προσβλητική για κάποιους ανθρώπους και περιγράφεται ως παρόμοια με εκείνη των σάπιων φρούτων, ή με την μυρωδιά του σώματος κάποιου, που δεν τηρεί τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής.

Όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν, μέχρι το πλήρωμα του αεροσκάφους να απομακρύνει το βρωμερό φρούτο από την καμπίνα. Η πτήση καθυστέρησε για περίπου μια ώρα.

Το ντουριάν χαρακτηρίζεται στην Ασία ως «ο βασιλιάς των φρούτων» και καλλιεργείται στο νοτιανατολικό της τμήμα.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ