2012-06-22 21:40:03
Φωτογραφία για Οικονομική βοήθεια σε 60 οικογένειες στη Θεσσαλονίκη
Βαθιά «ανάσα» από τα συσσωρευμένα χρέη και τις καθημερινές τους ανάγκες αναμένεται να πάρουν 60 οικογένειες στη Θεσσαλονίκη, μέσω προγράμματος που υλοποιεί... η PRAKSIS, με χρηματοδότηση του ιδρύματος Νιάρχου.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Κοινωνική Κατοικία» που απευθύνεται, όπως εξήγησε η υπεύθυνη της οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη, Στεφανία Πανταζή, «στη μέση ελληνική οικογένεια που πριν από 2 χρόνια μπορούσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες και στις υποχρεώσεις της, αλλά η ανεργία την έχει οδηγήσει πλέον στην εξαθλίωση».

«Θα μπορούμε, δηλαδή, να καλύψουμε τα δάνεια σε τράπεζες, το ενοίκιο και τη διατροφή της οικογένειας με διατακτικές για ψώνια σε σούπερ μάρκετ, σε ποσό που ανέρχεται στα 900 ευρώ μηνιαίως για κάθε οικογένεια» ανέφερε, σε συνέντευξη τύπου, η κα Πανταζή.

Το πρόγραμμα θα είναι πιλοτικό για 10 μήνες και έχει ήδη ξεκινήσει στη Θεσσαλονίκη, όπου έχουν ενταχθεί 2 οικογένειες και έχουν προεγκριθεί άλλες 8.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης των μεσοαστικών οικογενειών είναι ότι η προσέλευση Ελλήνων στα πολυϊατρεία της PRAKSIS αυξήθηκε από 5% το 2009 σε 20%, που υπολογίζεται ότι θα διαμορφωθεί στο τρέχον έτος.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ