2012-06-22 17:34:11
Φωτογραφία για Εξαφάνιση - μυστήριο Βραζιλιάνου μεγιστάνα
Μυστήριο και ανησυχία προκαλεί η εξαφάνιση πολυεκατομμυριούχου Βραζιλιάνου εβραϊκής καταγωγής. Ο Γκούμα Αγκουαγιάρ, γνωστός φιλάνθρωπος που έχει προσφέρει πολλά χρήματα από την περιουσία του σε ισραηλινές και παλαιστινιακές οργανώσεις, αγνοείται από τη μέρα που το ταχύπλοο σκάφος του ξεβράστηκε ακυβέρνητο στην περιοχή Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντα. Αρκετοί είναι αυτοί που φοβούνται για τη ζωή του, δεδομένου ότι έχει ιστορικό ψυχολογικών προβλημάτων και κατά το παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική του Ισραήλ.

Το σκάφος «T.T. Zion» του 35χρονου επιχειρηματία, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης με αναμμένα φώτα πλοήγησης και μηχανές, χωρίς ωστόσο κανέναν επιβάτη.

Ο Αγκουαγιάρ πιστεύεται ότι είχε φύγει από το σπίτι του γύρω στις 7.30 το απόγευμα της Τρίτης για να κάνει μια βόλτα με το σκάφος του, όμως έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη του.


Οταν οι Αρχές εντόπισαν το σκάφος ακυβέρνητο στις ακτές, έσπευσαν αμέσως στο σπίτι του, όπου η σύζυγός του Ζαΐμ Αγκουαγιάρ είπε στους αστυνομικούς ότι νόμιζε πως ήταν ακόμα στο γραφείο του. Αμέσως το λιμεναρχείο της περιοχής πήρε σήμα να ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του.

Οπως είπε η σύζυγός του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του στους αστυνομικούς, ανησυχεί πολύ για τη σωματική του ακεραιότητα.

Οι Αρχές, από την πλευρά τους, ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα. «Ολα είναι πιθανά τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ελπίζουμε ότι αν κάποιος εκεί έξω έχει δει τον κύριο Αγκουαγιάρ, θα ενημερώσει το κοντινότερο τμήμα» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της έρευνας, ντετέκτιβ Τράβις Μάντελ.

Πάντως ο στενός φίλος του Αγκουαγιάρ, Φρεντ Χαντάντ δήλωσε μπερδεμένος, καθώς, όπως εξήγησε, ο επιχειρηματίας είναι γνώστης των σκαφών, ενώ ο ραβίνος της περιοχής τόνισε ότι οι προσευχές όλων είναι να βρεθεί σώος.

Γνωστός φιλάνθρωπος, ο Βραζιλιάνος επιχειρηματίας είχε δωρίσει πρόσφατα 8 εκατομμύρια δολάρια σε οργάνωση που βοηθά Αμερικανούς και Βραζιλιάνους Εβραίους να εγκατασταθούν στο Ισραήλ, ενώ είχε επενδύσει αρκετά χρήματα και σε ισραηλινή ομάδα της Premier League.

Espressonews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ