2012-06-22 17:11:08
Φωτογραφία για Ένα ευρώ ετησίως για τη φόρτιση του iPad
«Ο καφές που πίνεται ενώ χρησιμοποιείτε το iPad σας; Κοστίζει περισσότερο από όλη την ηλεκτρική ενέργεια που θα χρειαστεί για να παίξετε παιχνίδια, να ελέγξετε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, να διαβάσετε ειδήσεις ή να παρακολουθήσετε βίντεο (στο iPad) για έναν ολόκληρο χρόνο». Αυτά γράφει το Associated Press και βασίζονται στην έρευνα που διεξήγαγε το αμερικανικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Ηλεκτρικής Ενέργειας (EPRI) σχετικά με το κόστος χρήσης εξελιγμένων ηλεκτρονικών συσκευών όπως οι ταμπλέτες ή iPads.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ειδικών, η ετήσια χρήση ενός iPad στις ΗΠΑ θα κοστίσει 1,08 ευρώ ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι μελέτες της ομάδας EPRI έγιναν με σκοπό να προσδιοριστεί η επίδραση που θα έχει η ευρεία χρήση του iPad της Apple Inc. στη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος στις ΗΠΑ.

Και η απάντηση είναι «όχι μεγάλη».

Ακόμα κι αν ο αριθμός των χρησιμοποιούμενων iPads –που σήμερα αγγίζει τα 67 εκατομμύρια- τριπλασιαστεί- θα χρειάζεται η ενέργεια από έναν μικρό σταθμό, ο οποίος θα δουλεύει στο φουλ.

Σε περίπτωση που ο κόσμος σταματήσει να χρησιμοποιεί τις τηλεοράσεις για να παίξει βιντεοπαιχνίδια και αρχίσει να επιλέγει τα iPads, θα μπορούσε να μειωθεί κατά πολύ η γενικευμένη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος. Αξίζει να αναφερθεί πως ένας υπολογιστής καταναλώνει 20 φορές περισσότερη ενέργεια από αυτήν που έχει ανάγκη μία ταμπλέτα.

Το δε συνολικό κόστος ρεύματος για 4 χρόνια για ένα iPad είναι μόλις 0,30 ευρώ!
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ