2012-06-22 15:54:04
Φωτογραφία για Προς παράταση της Solvency II για τις ασφαλίσεις ζωής
Ανοικτό ενδεχόμενο για παράταση εφαρμογής της οδηγίας Solvency II για τις Ευρωπαϊκές ασφαλιστικές εταιρίες άφησε εκπρόσωπος του αρμόδιου επίτροπου της... Ε.Ε Μισέλ Μπαρνιέ, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα πολλών ασφαλιστικών εταιριών

Σε δήλωση εκπροσώπου του αρμόδιου επιτρόπου Μισέλ Μπαρνιέ, επισημαίνεται «υπάρχει το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση για την εφαρμογή της συγκεκριμένης οδηγίας σε ό,τι αφορά τον κλάδο ασφαλειών ζωής. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υπάρξει τελική απόφαση».

Όπως ανέφερε το Reuters, η τελική απόφαση μετά από συναντήσεις του κ. Μπαρνιέ με αρμοδίους τόσο του κλάδου όσο και υπηρεσιών της Ένωσης δεν αναμένεται πριν από τα μέσα ή τέλη Ιουλίου, ενώ ακόμη στην περίπτωση που υπάρξει οριστική πρόταση οι νέοι κανόνες θα τεθούν προς ψήφιση από το Ευρωκοινοβούλιο τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Η οδηγία Solvency II αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2014 και σύμφωνα με αυτήν οι ασφαλιστικές εταιρίες θα πρέπει να διατηρούν υψηλό επίπεδο αποθεματικών.


Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι εκπρόσωποι εταιριών και στην Ελλάδα που διατυπώνουν το αίτημα να δοθεί παράταση στην εφαρμογή της οδηγίας αφού θα απαιτηθούν νέα κεφάλαια και δεδομένης της χρηματοοικονομικής κατάστασης, δεν θα προλάβουν να ανταποκριθούν στα πλαίσια που έχουν τεθεί για εφαρμογή.

Στο αντίποδα μεγάλοι πολυεθνικοί ασφαλιστικοί όμιλοι δεν φαίνεται να ανησυχούν και ιδιαίτερα καθώς δηλώνουν ότι καλύπτουν τις κεφαλαιακές ανάγκες για την προσαρμογή.

asfalisinet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ