2012-06-22 14:42:04
Φωτογραφία για Ξαφνιάστε μας θετικά!
Επιτέλους αποκτήσαμε κυβέρνηση και μάλιστα πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Οι κυβερνήσεις δεν κρίνονται, βέβαια, από τις συνθέσεις ή τα λόγια αλλά από τα έργα. Γι’ αυτό δεν θα μπούμε στη διαδικασία να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα. Πάντως η αλήθεια είναι ότι το κυβερνητικό σχήμα αποτελείται από γνώστες των αντικειμένων τους.

Σε ό,τι αφορά τώρα στη συμμετοχή των κομμάτων στην κυβέρνηση, παρατηρούμε βαθύ μπλε. Είναι λίαν προφανές πως ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ επέλεξαν να πατούν με το ένα πόδι στη βάρκα και με το άλλο στη στεριά. Δεν έβαλαν προσβεβλημένα στελέχη μέσα στην κυβέρνηση, κάτι που όπως είχαμε γράψει, θα εξασφάλιζε την ισχύ της. Ο λόγος εμφανής: Να μπορούν να εγκαταλείψουν το σκαρί , αν δουν ότι εμφανίζονται δυσκολίες.

Εν τω μεταξύ μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η κίνηση Σαμαρά να βάλει μαχαίρι 30% στις αποδοχές των υπουργών. Ευχή όλων μας είναι να συνεχίσει σ’ αυτό το πνεύμα η κυβέρνηση. Να εξαφανιστούν τα περιττά έξοδα του πολυδάπανου κράτους, που μας οδήγησε στα όρια της χρεοκοπίας.


Πάνω απ’ όλα βέβαια η νέα κυβέρνηση θα κριθεί από την επιτυχία της ή όχι με την διαπραγμάτευση του Μνημονίου. Στο επίκεντρο θα σταθούν η δικαιότερη ανακατανομή των βαρών, η χρονική παράταση που θα επιτευχθεί καθώς και η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην ελληνική κοινωνία. Ελπίζουμε τα κρατικά νοσοκομεία να επανέλθουν σε σωστούς ρυθμούς λειτουργίας και να ομαλοποιηθούν τα προγράμματα σε σχέση με τα ασφαλιστικά ταμεία.

Βαρύνουσας σημασίας είναι επίσης η δημιουργία θέσεων εργασίας, ώστε να μην χάνονται κάθε χρόνο άξια ελληνικά μυαλά στο εξωτερικό. Η επιβολή ενός μόνο φορολογικού συντελεστή για όλους της τάξεως του 15%, η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, η επιστροφή του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις και η προσέλκυση ωφέλιμων επενδύσεων σε συνδυασμό και με άλλες επιμέρους ρυθμίσεις θα δημιουργήσουν άφθονες θέσεις εργασίας σε χρόνο dt.

Τέλος αρκετό βάρος οφείλουν να ρίξουν οι κυβερνώντες στην εξωτερική πολιτική της χώρας.Προώθηση του άξονα Ισραήλ-Κύπρος-Ελλάδα, προσέγγιση με Ρωσία, κήρυξη ΑΟΖ και χρησιμοποίηση των ατού του Ελληνισμού θα δώσουν κύρος και πολλαπλές επιλογές στη χώρα. Σημαντικό είναι κινήσεις εθνικής σημασίας να εκπονούνται με άκρα μυστικότητα, αφού ένα κομμάτι του Τύπου δεν έχει σταθεί μέχρι στιγμής στο ύψος των περιστάσεων, δίχως να κατανοεί ότι στη διπλωματία οι σωστές δουλείες γίνονται «κάτω από το καπάκι».

Αυτά τα λίγα για αρχή. Περιμένουμε υπομονετικά να δούμε τα δείγματα γραφής από την κυβέρνηση, τα οποία ελπίζουμε να συνοδευτούν από ικανότητα, αποτελεσματικότητα, ήθος, χαμηλούς τόνους και σκληρή δουλειά. Ο λαός είναι στα όρια του και περιμένει να δει πράξεις. Η καχυποψία του κόσμου είναι δικαίως μεγάλη, αφού το παρόν πολιτικό φάσμα και δη στελέχη των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων δεν είχαν την ενδεδειγμένη συμπεριφορά απέναντι στους πολίτες, στην κοινωνία αλλά και στην ιστορία αυτής της περήφανης χώρας.
pygmi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ