2012-06-22 13:46:39
Φωτογραφία για Ρεσιτάλ κομπλεξισμού από γερμανικά ΜΜΕ
Φαίνεται πως οι Γερμανοί περίμεναν πως και πως την σημερινή ημέρα που είναι ο αγώνας για τους «8» του Euroμεταξύ των πάντσερ και τηςΕλλάδας για να... ξεσαλώσουν. Οσα διαβάζατε από την Bild τις προηγούμενες ημέρες δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα δείτε σήμερα από τον γερμανικόΤύπο. Πάντως, υπάρχουν και εξαιρέσεις... που είναι όμως μόνο μία.

Η γερμανική εφημερίδα που κυκλοφόρησε σήμερα με... εμετικούς χαρακτηρισμούς για τηνΕλλάδα, αλλά και με υπερβολική δόση ειρωνείας και... μετριοφροσύνης είναι η «HamburgerMorgenpost».

Η εφημερίδα του Αμβούργου έχει στο πρωτοσέλιδο της τονΓιόακιμ Λεβ γράφοντας στα αγγλικά: «Highway to Hell-as», δηλαδή ««Γιόγκι, στείλε τους Έλληνες στο δρόμο για την κόλαση», “παίζοντας"  με το hell που σημαίνει αγγλικά και το hellas!

Ομως αυτό δεν είναι τίποτα με αυτά που γράφει η «HamburgerMorgenpost» στις μέσα σελίδες της. Στην πρώτη σελίδα των αθλητικών υπάρχει φωτογραφία του Δημήτρη Σαλπιγγίδη να φαίνεται σαν να παρακαλάει τον Θεό και οι Γερμανοί έχουν τίτλο: «Keine Gnade», που σημαίνει: «Χωρίς έλεος» και συνεχίζουν: «Οι Θεοί ήταν συχνά με την πλευρά των Ελλήνων αλλά σήμερα στα προημιτελικά εναντίον της Ελλάδος δεν σώζονται ούτε από αυτούς»!


Το έντυπο του Αμβούργου δεν σταματάει εκεί αφού στο ρεπορτάζ για τον σημερινό αγώνα των «8» του Euro έχει τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Γερμανίας, Γιοακίμ Λεβ να πανηγυρίζει με τρεις διαφορετικούς τρόπους (σ.σ. σαν να χορεύει) και υπάρχει φωτομοντάζ που βρίσκεται κοντά στον ελληνικό πάγκο. Ο τίτλος του κειμένου είναι: «Σήμερα Γιόγκι χόρεψε τους συρτάκι» και συνεχίζει στο κείμενο με πολλά πικρόχολα σχόλια: «Τρία, δύο, ένα κανένα. Μερικά βήματα λείπουν αγόρια μας από τον ευρωπαϊκό τίτλο. Σήμερα είναι το πρώτο. Ο προημιτελικός με την Ελλάδαστο δρόμο για τον τελικό του Κιέβου. Δύο διαφορετικές ομάδες. Το φαβορί της διοργάνωσης, κόντρα στην μεγαλύτερη ομάδα έκπληξη του κόσμου. Το νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης με το νούμερο 15. Θέλουμε να δούμε τον Λεβ να χορεύει συρτάκι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πάντως, το... ρεσιτάλ κομπλεξισμού των Γερμανών ολοκληρώνεται με το... σαλόνι της εφημερίδας (σ.σ. οι μεσαίες σελίδες) όπου ρίχνουν όλα τους τα βέλη. Εκεί υπάρχουν οι ατάκες:

«Ποτέ ξανά Ελληνες»

«Οι Ελληνες φορούν κουκουβάγιες στην Αθήνα»

«Σήμερα είναι το τέλος των Ελλήνων»

«Η καλύτερη στιγμή για να πληρώσετε»

«Τζατζίκι-Leaks» (κατά το Wiki-Leaks»)

«Η οικονομική κρίση έχει νέο πρόσωπο (δείχνοντας την αγριόφατσα της Μέρκελ)»

«Η χαρά τους ενός για τον άλλον»

«Ακόμα τρέχει;» (με φωτογραφία Καραγκούνη)

«Σουβλάκι Σβάινι»

«Τώρα είστε το θύμα»

«Kalinixda»

πηγή gazetta.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Συνάντηση Μαύρου - Δημητρέλου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Συνάντηση Μαύρου - Δημητρέλου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ