2012-06-21 15:10:13
Φωτογραφία για Όλη η προσοχή στραμμένη στη συνεδρίαση του Eurogroup
Η χρονική επιμήκυνση του προγράμματος Operation Twist από τη Fed είχε λίγο πολύ αποτιμηθεί από τις αγορές αν και απογοήτευσε αρκετούς που περίμεναν μια μεγαλύτερη στήριξη μέσω ενός QE3. Η αρχική αντίδραση στο δολάριο να σημειώσει απότομη άνοδο εξανεμίστηκε στη συνέχεια για να περιοριστεί σε μικρά κέρδη.

Σύμφωνα με τη BNPParibas, η αντίδραση του δολαρίου είναι διαφορετική σε σχέση με αυτή όταν υιοθετήθηκε το Operation Twist τον περασμένο Σεπτέμβρη καθώς οι επενδυτές είναι αντίθετα τοποθετημένοι. Τότε, το Σεπτέμβρη του 2011, οι επενδυτές ήταν short στο δολάριο, ενώ τώρα είναι long. Από εδώ και στο εξής, αν η ευρωπαϊκή παράμετρος σταθεροποιηθεί, το δολάριο θα επηρεαστεί από τις οικονομικές ανακοινώσεις με το πρώτο μεγάλο τεστ να έρχεται από τις θέσεις απασχόλησης στις αρχές Ιουλίου.

Σε προτεραιότητα περνάει πλέον η συνεδρίαση του Eurogroup με επίκεντρο την Ελλάδα και την Ισπανία αλλά και τον περίφημο φόρο επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του Eurogroup, τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Γερμανία συμφώνησαν για το δημοσιονομικό σύμφωνο και τον μόνιμο μηχανισμό ESM, ενώ υπήρξε συμφωνία και για τον φόρο επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών για όλα τα χρηματοοικονομικά προϊόντα, όπως μετέδωσε το Reuters.


Σήμερα πάντως, η Ισπανία κατάφερε να αντλήσει περισσότερα χρήματα από το στόχο σε σειρά δημοπρασιών ομολόγων (δηλαδή 2,22 δισ. ευρώ έναντι 2 δισ. ευρώ) αν και με τσουχτερό κόστος και στις τρεις εκδόσεις (2014, 2015 και 2017). Και πάλι από χθες κυκλοφόρησαν φήμες για αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ καθώς έχουν αποκλιμακωθεί σημαντικά οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων.

Στις οικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας, οι δείκτες PMI σε Ευρωζώνη και Γερμανία παραμένουν σε περιβάλλον συρρίκνωσης, ενώ στη Βρετανία οι πωλήσεις λιανικής σημείωσαν τον Μάιο άνοδο 1,4% έναντι πτώσης 2,4% τον προηγούμενο μήνα. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με το μεσημεριανό σχόλιο αγοράς της FXCM, έδωσε ώθηση στη στερλίνα με την ισοτιμία GBPUSD να ενισχύεται πάνω από το 1,5700.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γιεν, με την ισοτιμία USDJPY να έχει ενισχυθεί από χθες περίπου κατά 100 pips και να προσεγγίζει τα 80,00 γιεν σήμερα.
Zougla.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ