2012-06-21 12:00:06
Φωτογραφία για Εθνική ομάδα;
Της Σταματούλας

Ο Βενιζέλος πιστεύει ότι η πρότασή του για συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης είναι πιο κρίσιμη ακόμα και από τον σχηματισμό κυβέρνησης ενώ είναι ό,τι πιο άστοχο έχει ακουστεί μετεκλογικά.  Είναι σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ επιμένει να εγκαλεί το Σύριζα επειδή δεν θέλει να μετάσχει, νομίζοντας ότι τον εκθέτει.

Δύο πράγματα: Αφενός είναι απολύτως θεμιτό για ένα κόμμα να θέλει να απέχει από τις διαπραγματεύσεις, αφετέρου ο Βενιζέλος όχι μόνο δεν τον εκθέτει, αλλά ουσιαστικά νομιμοποιεί τις ασυναρτησίες των ...στελεχών του Σύριζα στη λογική του "αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν". Δεν κατανοώ γιατί "είναι κρίμα", όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που δεν αποδέχεται ο Σύριζα την πρόταση αυτή ούτε γιατί η συμμετοχή του θα εξασφάλιζε ένα καλύτερο αποτέλεσμα για τη χώρα όταν η διακηρυγμένη θέση του Σύριζα είναι η ακύρωση του μνημονίου.

Η πρόταση για συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης είναι η συνέχεια της επιλογής που έκανε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά, να χτίσει δηλαδή γέφυρες με το Σύριζα αντί να στραφεί σε μια στρατηγική αποδόμησης όπως έκανε η ΝΔ τονίζοντας ότι ακύρωση του μνημονίου σημαίνει διακοπή χρηματοδότησης και έξοδος από το ευρώ
. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να νομίζει ότι βγαίνει κερδισμένο από την στρατηγική που ακολουθεί, στην ουσία όμως φτιάχνει για το Σύριζα ένα προφίλ που δεν έχει: ενός κόμματος του οποίου οι θέσεις θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμες για τις διαπραγματεύσεις, αλλά δυστυχώς για τη χώρα το κόμμα αυτό δεν θέλει να αναλάβει ευθύνες.

Περισσότερα θα κέρδιζε το ΠΑΣΟΚ αν ο Βενιζέλος δήλωνε με παρρησία και χωρίς ενοχές ότι οι θέσεις του Σύριζα είναι ανεδαφικές, ότι το κόμμα αυτό δεν ενδιαφέρεται για την παραμονή της χώρας στο ευρώ και ότι δεν θα είχε καμία απολύτως θετική συμβολή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα αντί να προσπαθεί να κάνει το Σύριζα ένα κόμμα που δεν είναι. Δεν έχουμε χρόνο για νουθεσίες.
Parapolitiki.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ