2012-06-21 09:22:33
Φωτογραφία για ΕΛΕΥΣΙΝΑ Πυροσβέστης νεκρός στη μάχη
Ο 28χρονος νεαρός ένιωσε δυσφορία από την έλλειψη οξυγόνου και την αυξημένη θερμοκρασία που επικρατούσε στην περιοχή. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά ήταν αργά καθώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.Ο Χρ. Χαϊδάς είναι ο 49ος πυροσβέστης που χάνει τη ζωή του στη μάχη με τις φλόγες από το 1998

Στο πένθος βυθίστηκε το Πυροσβεστικό Σώμα χθες, μετά τον χαμό του Χρήστου Χαϊδά κατά τη διάρκεια της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ελευσίνα.Ο μόλις 28 ετών πυροσβέστης που υπηρετούσε ως οδηγός, βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς με τον Περιφερειάρχη Π.Σ. Αττικής, τον οποίο συνόδευε. Εκεί, αισθάνθηκε δυσφορία, λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν και μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς.Τρεις ακόμη πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά και χρειάστηκε να νοσηλευτούν, ένας με αναπνευστικά προβλήματα από την ίδια πυρκαγιά και ακόμη δύο με εγκαύματα στο πύρινο μέτωπο της Σαλαμίνας.


Ποιος ήταν ο Χρήστος Χαϊδάς

«Χάθηκε το καλύτερο παιδί», λένε συνάδελφοί του

Στο άκουσμα της είδησης του χαμού του 28χρονου πυροσβέστη, οι συνάδελφοί του στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής σάστισαν. Ο Χρήστος Χαϊδάς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός ανάμεσα στους συναδέλφους του και είχε καταφέρει να κερδίσει τη συμπάθεια και την εκτίμησή τους. «Χάθηκε το καλύτερο παιδί», μας είπαν χαρακτηριστικά.Ο Χρήστος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η καταγωγή του, ωστόσο, είναι από την Καρδίτσα. Ο άτυχος πυροσβέστης δεν πρόλαβε να παντρευτεί, ούτε να αποκτήσει παιδιά...Στο Πυροσβεστικό Σώμα υπηρετούσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Η εργατικότητα και ο χαρακτήρας του ήταν εκείνα που έκαναν και τον περιφερειάρχη Παπαγεωργίου να τον επιλέξει για οδηγό του.

«Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με αυταπάρνηση για να δικαιώσουμε τους πεσόντες στο καθήκον συναδέλφους μας. Καλό ταξίδι, Χρήστο», δήλωσε στο «Εθνος» ο Δημήτρης Σταθόπουλος, γραμματέας της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Αττικής.

«Χάσαμε έναν καλό συνάδελφο, τρεις ακόμη πυροσβέστες είναι τραυματίες...», είπε ο αντιπύραρχος Φίλιππος Παντελεάκος, αντιπρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών της Πυροσβεστικής. «Ολοι μας εκφράζουμε συλλυπητήρια γι' αυτό το παιδί που έχασε τη ζωή του, χωρίς να υπολογίζει τίποτα, χωρίς η πολιτεία να είναι δίπλα του... Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε την άνιση μάχη, προκειμένου να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο ό,τι καλύτερο μπορούμε», κατέληξε.

Ο 28χρονος είναι ο 49ος πυροσβέστης που χάνει τη ζωή του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος από το 1998 μέχρι σήμερα.Για τον θάνατο του Χρ. Χαϊδά ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ, με την οποία εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ