2012-06-21 01:31:03
Φωτογραφία για Γαλλία: Αργεί η έκδοση ευρωομολόγων
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό εκτιμά, σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ότι δεν θα εκδοθούν σύντομα ευρωομόλογα και εκτίμησε ότι θα... χρειαστούν χρόνια και περαιτέρω πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια πιο ισχυρή πολιτική ολοκλήρωση αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση των ευρωομολόγων ωστόσο πρόσθεσε ότι ο χρόνος εξαντλείται για την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη.

Οκτώ ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο κ. Ερό έδωσε επίσης έμφαση σε ένα άλλο θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων, την τραπεζική ένωση.

Σε αυτό το σημείο υποστήριξε ότι χρειαζόμαστε μια κοινή παρακολούθηση των τραπεζών και μαζί με αυτή ένα ευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης των καταθέσεων.

Επίσης υπογράμμισε την ανάγκη να γίνει συζήτηση για βραχυπρόθεσμα δάνεια ή για ένα ταμείο αποπληρωμής του χρέους των χωρών της ευρωζώνης.

Πρέπει να δοθεί ένας ισχυρότερος ρόλος στο νέο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ο οποίος θα του επιτρέπει να λειτουργεί σαν μια τράπεζα, εξήγησε ο Ερό.

armageddon-news.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ