2012-06-20 22:23:44
Φωτογραφία για Μινχ στο Sport24.gr:Φαβορί η Γερμανία
Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού Μάρκους Μινχ μίλησε στο Sport24.gr για τον προημιτελικό ανάμεσα στην Ελλάδα και την Γερμανία. "Εάν δεν σκοράρει η Γερμανία τα πάντα είναι πιθανά. Διαφορετικό πράγμα το ποδόσφαιρο από την πολιτική" τόνισε. Το μήνυμα του στους φίλους του ΠΑΟ.

Επιμέλεια: Γιάννης Γεωργόπουλος 

Ο άλλοτε μέσος της Μπάγερν Μονάχου στις δύο σεζόν που φόρεσε τα χρώματα του Παναθηναϊκού εξελίχθηκε στον αγαπημένο ποδοσφαιριστή της "πράσινης" εξέδρας.

Από τους πλέον πολύτιμους παίκτες του "τριφυλλιού" κέρδισε την εκτίμηση όλων χάρη στο απαράμιλλο πάθος του αλλά και την ποδοσφαιρική ποιότητα του.

Ο Μινχ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 2005 σε ηλικία 33 ετών. Έκτοτε ακολουθεί μία νέα καριέρα ως ιδιοκτήτης και προπονητής καθαρόαιμων αλόγων, που συμμετέχουν σε αγώνες!

Αυτό είναι το μεγάλο πάθος του, δίχως ωστόσο να παραλείπει να ενημερώνεται για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα.


 Με αφορμή την αναμέτρηση της Παρασκευής μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας, ο αγαπητός στους Έλληνες φιλάθλους παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κατέθεσε τα προγνωστικά του αποκλειστικά στο Sport24.gr.

"Θεωρώ πως η Γερμανία είναι το φαβορί για να προκριθεί. Η Ελλάδα μπορεί να είναι έτοιμη για την έκπληξη, όμως είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρει.

Η Γερμανία είναι δυνατή ομάδα με καλύτερη ποιότητα από την Ελλάδα. Το ζητούμενο είναι εάν η ελληνική ομάδα αντέξει την πίεση που θα δεχθεί επί 90 λεπτά".

Ο Μάρκους Μινχ αναφέρθηκε στα στοιχεία που θα καθορίσουν την τύχη του αγώνα.

"Για να ελπίζει η Ελλάδα σε θετικό αποτέλεσμα θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές της να παραμείνουν απόλυτα συγκεντρωμένοι.

Η Γερμανία θα επιχειρήσει να σκοράρει ένα-δύο γκολ όσο πιο γρήγορα μπορεί προκειμένου να αποφορτιστεί από ενδεχόμενο άγχος.

Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει και το ματς πάει στο 0-0 τότε τα πάντα μπορούν να συμβούν".

Ο δις πρωταθλητής της Μπουντεσλίγκα θεωρεί πως η Ελλάδα είναι ομάδα συνόλου και σε καμία περίπτωση ποδοσφαιριστών σταρ.

"Η Ελλάδα δεν διαθέτει κάποιο σούπερ σταρ αλλά και οι 11 παίκτες που αγωνίζονται είναι υπολογίσιμοι. Είναι μία καλή ομάδα, ένα σύνολο με σκληροτράχηλους ποδοσφαιριστές. Δεν είναι εύκολο να διασπάσεις την άμυνα της".

 Ο Μάρκους Μινχ χαμογέλασε όταν του μεταφέραμε το κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα αλλά και την τάση ρεβανσισμού των Ελλήνων λόγω της στάσης που διατηρεί η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με την κρίσης χρέους της χώρας μας.

"Είναι μία ωραία ιστορία όλα αυτά, αλλά είναι άλλο πράγμα το ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει να συγχέουμε, είναι εντελώς διαφορετική η πολιτική και ο αθλητισμός.

Δεν νομίζω πως μπορεί να επηρεάσει στα 90 λεπτά που θα αγωνιστούν οι ποδοσφαιριστές στο γήπεδο".

Ο Γερμανός πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού δήλωσε άγνοια για όσα συμβαίνουν αυτό τον καιρό στο "τριφύλλι", ενώ μέσω του Sport24.gr στέλνει το δικό του μήνυμα στους οπαδούς του συλλόγου.

"Έχω αποχωρήσει εδώ και αρκετά χρόνια από τον Παναθηναϊκό και πραγματικά δεν γνωρίζω τι συμβαίνει στην ομάδα. Δεν έχω επαφές πλέον και δεν ξέρω τι έχει γίνει.

Πάντα ωστόσο θυμάμαι τις ωραίες στιγμές που έζησα στον Παναθηναϊκό. Ήταν φανταστικά, ο κόσμος με υποστήριζε και είχα άριστη σχέση με τους οπαδούς κάτι που δεν ξεχνώ.

Έχω πολύ καιρό να έρθω στην Αθήνα και ελπίζω αυτό να συμβεί το συντομότερο. Θα το ήθελα πολύ".
notosspor
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ