2012-06-20 15:21:47
Φωτογραφία για Στις 4 μ.μ. ορκίζεται Πρωθυπουργός ο Α.Σαμαράς
Λευκός καπνός…βγήκε από τη Βουλή και πλέον η χώρα έχει κυβέρνηση και Πρωθυπουργό τον κ. Αντ. Σαμαρά που αναμένεται στις 16:00 της Τετάρτης να ορκισθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια.

Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο με τον κ. Παπούλια στις τέσσερις το απόγευμα, όπου και θα τον ενημερώσει για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους πολιτικούς αρχηγούς, του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλο και της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φ. Κουβέλη με τους οποίους είχε νωρίτερα, το μεσημέρι, διαδοχικές κατ’ ιδίαν συναντήσεις, για τις τελευταίες λεπτομέρειες του νέου σχήματος.

Ως εκ τούτου, ο κ. Σαμαράς, θα μεταβεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του παραδώσει τη διερευνητική εντολή που μετασχηματίζεται σε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ενώ θα του δηλώσει πως με βάσει και τη συμφωνία με τα πολιτικά κόμματα υπάρχει δεδηλωμένη της Βουλής.

Η σύνθεση της κυβέρνησης είναι θέμα ωρών να ανακοινωθεί, αφού υπάρχει ήδη συμφωνία με βάσει και τις επαφές που έγιναν στο πλαίσιο της πρώτης διερευνητικής εντολής και δεν αποκλείεται ακόμα και έως το βράδυ της Τετάρτης να γίνει η ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου, αν και πιθανότατα αυτό θα γίνει το πρωί της Πέμπτης.


Ο χρόνος τρέχει και τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά, ενώ το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα προεδρεύσει σύσκεψης με την παρουσία των κκ. Βενιζέλου και Κουβέλη, αλλά και του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Ζανιά που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στην αυριανή σύνοδο του Eurogroup.

Με βάση το Σύνταγμα (άρθρο 84, παρ. 1), εντός 15 ημερών από την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού η κυβέρνηση υποχρεούται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ANEKΔΟΤΟ: Tο ρολόι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ANEKΔΟΤΟ: Tο ρολόι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ