2012-06-20 14:49:04
Φωτογραφία για Δήλωση του Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας  κ Πελοπίδα Καλλίρη για την ανάγκη ανεξαρτητοποίησης του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος
από το Γραφείο Τύπου

«Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα για την ανόρθωση της εθνικής οικονομίας και τη βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών.

Η ανάληψη του φορολογικού βάρους από όλους τους πολίτες, ανάλογα με την πραγματική τους εισοδηματική κατάσταση, είναι πλέον πιο επιτακτική από ποτέ.

Η φοροδιαφυγή, ωστόσο, είναι ευρύτατη για μια σειρά από λόγους: αναποτελεσματικές υπηρεσίες, έλλειψη πολιτικής βούλησης, διαπλοκή της πολιτικής στη λειτουργία των φορολογικών μηχανισμών, πελατειακού χαρακτήρα παρεμβάσεις στην λειτουργία τους.

'Ήρθε η ώρα για την πλήρη ανεξαρτητοποίηση και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος με την τοποθέτηση ενός ανεξάρτητου επικεφαλής ο οποίος θα έχει πολυετή θητεία και θα λογοδοτεί μόνο στη Βουλή για το έργο και την αποτελεσματικότητά του.

Μόνο έτσι, θα εκλείψει κάθε δυνατότητα της εκάστοτε κυβέρνησης να χρησιμοποιεί το φορολογικό μηχανισμό ως το μακρύ της χέρι για συναλλαγές».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ