2012-06-20 12:02:02
Φωτογραφία για Πιέζει η περιφέρεια για ελικόπτερα στην αντιπυρική προστασία
Καθολικό αίτημα, των εμπλεκόμενων φορέων, το οποίο εκφράσθηκε με επιστολή του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, είναι η κάθοδος και παραμονή καθ’ όλη την αντιπυρική περίοδο πυροσβεστικού ελικοπτέρου Μ26 (ή παρόμοιου τύπου) στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Το θέμα τέθηκε με έμφαση σε ευρεία σύσκεψη την Παρασκευή στην Τρίπολη. Σε αυτή συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες.

Από τα πρώτα ζητήματα που τέθηκαν ήταν αυτό του ελικοπτέρου και ο κ. Τατούλης έστειλε ήδη κατεπείγουσα επιστολή. Το δεύτερο θέμα που απασχόλησε τη σύσκεψη ήταν η καθυστέρηση στην πρόσληψη των εποχικών πυροσβεστών. Έγινε τηλεφωνική παρέμβαση από τον περιφερειάρχη και δόθηκε η υπόσχεση ότι σύντομα θα λήξει αυτή η εκκρεμότητα.

Η στελέχωση των πυροφυλακίων ήταν ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε, μιας και πολλά παραμένουν κλειστά. Συμφωνήθηκε να γίνει παρέμβαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ώστε να δοθεί εντολή, όσοι υπηρετούσαν στην πρώην Αγροφυλακή να διατεθούν για τη λειτουργία των πυροφυλακίων.

Επίσης, σε συνεργασία, Πυροσβεστική, ΠΕΔ και Περιφέρεια θα ετοιμάσουν κοινωνικά μηνύματα για πρόληψη στο θέμα των πυρκαγιών, αλλά και αυστηρά μηνύματα προς επίδοξους εμπρηστές.

Αποφασίσθηκε ακόμα ότι οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, σε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία και τους Δήμους, υπό την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής, θα καθαρίσουν το οδικό δίκτυο.

radio936.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ