2012-06-20 10:02:01
Φωτογραφία για Η Συνταγή της Ημέρας!
Μοσχάρι κοκκινιστό

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1.200γρ. μοσχάρι (λαιμό ή σπάλα) κομμένο σε μπουκιές

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

800γρ. κρεμμυδάκια μικρά, καθαρισμένα και ολόκληρα

1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη

2-3 καρότα κομμένα σε φέτες

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

1 κουταλιά της σούπας πάπρικα

1.5 φλιτζάνια ντομάτα κονκασέ

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε για 5-6 λεπτά το μοσχαράκι γύρω γύρω. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και βάζουμε τα κρεμμυδάκια τα οποία ροδίζουμε και αυτά για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το καρότο, και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 3-4 λεπτά. Επαναφέρουμε το κρέας στην κατσαρόλα και πασπαλίζουμε ?ε το αλεύρι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθεί το φαγητό μας για ακόμα 2-3 λεπτά.


Προσθέτουμε την ντομάτα και 1/3 φλιτζανιού νερό και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε το κοκκινιστό μοσχάρι μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του, περίπου 1 ώρα και 15΄. Αν το φαγητό πιεί πολύ γρήγορα το νερό του προσθέτουμε ακόμη λίγο.

Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό με πατατα πουρε ή με βρασμένο ρύζι. Για επιδόρπιο επιλέξτε μία ωραία παστα φλωρα. Καλή Όρεξη!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κέρινο ομοίωμα ο Φέτελ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κέρινο ομοίωμα ο Φέτελ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ