2012-06-19 15:12:03
Φωτογραφία για Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο
από το Γραφείο Τύπου

Είχα διεξοδική συζήτηση με τον κ. Βενιζέλο αναφορικά με τη συγκρότηση κυβέρνησης.

Η παραδοχή μας εξακολουθεί να είναι εκείνη που έχει διατυπωθεί, ότι δηλαδή η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση, μια κυβέρνηση με συγκεκριμένο περιεχόμενο πολιτικής που πρέπει να ασκηθεί τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και αναφορικά με την ανάγκη να υπάρξει διαπραγμάτευση προκειμένου να έχουμε αποδέσμευση από δυσμενείς όρους και ρυθμίσεις του μνημονίου.

Από την πλευρά μας προτάσσονται τα προγραμματικά ζητήματα και αυτά είναι εκείνα τα οποία μπορούν να αποτελέσουν τον αποφασιστικό συνεκτικό ιστό για μια κυβέρνηση η οποία θα μπορέσει πράγματι να δώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα, προφανώς προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας, η οποία σήμερα είναι τεμαχισμένη, κονιορτοποιημένη κάτω από το βάρος αδυσώπητων μέτρων. Αναφέρθηκα και στη φερεγγυότητα των προσώπων και βεβαίως με βάση την χθεσινή συνάντηση που είχα με τον κ. Σαμαρά αναμένω να έχω πολύ συγκεκριμένα τις θέσεις του σε σχέση με τα προγραμματικά ζητήματα τα οποία ανέδειξα.


Επαναλαμβάνω ότι η προγραμματική συμφωνία είναι το αποφασιστικό στοιχείο για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης με σταθερότητα , αποτελεσματικότητα και προφανέστατα με μια προοπτική η οποία είναι δυνατόν να οδηγεί σε δρόμους διεξόδου από τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Θεωρώ ότι επιταχύνεται η διαδικασία, η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση με βάση τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία σας είπα κα οι επόμενες ώρες , μέρες είναι δυνατόν, εάν υπάρχει σύμπτωση στα προγραμματικά ζητήματα , σύμπτωση στη φερεγγυότητα των προσώπων, να έχουνε την αναγκαία συνοχή μιας κυβέρνησης και να προχωρήσουμε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ