2012-06-19 13:55:04
Φωτογραφία για Ενέργεια: εντός της εβδομάδας το δάνειο από το Παρακαταθηκών
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανασάνουν οι ενεργειακές εταιρείες και διαχειριστές με τα δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας euro2day, η υπουργική απόφαση που θα καλύψει τυπικά το ΤΠΔ και θα επιτρέψει την παραχώρηση δανείου περίπου 100 εκατομμυρίων προς το ΛΑΓΗΕ ενδέχεται να υπογραφεί ακόμη και σήμερα, πριν την παραίτηση της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Με τα χρήματα αυτά θα πληρωθούν παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από συμβατικές μονάδες και ΑΠΕ. Η κάλυψη του Ταμείου μέσω υπουργικής απόφασης, κρίθηκε απαραίτητη λόγω των αρνητικών ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας.

Σε ό,τι αφορά το δάνειο προς τη ΔΕΠΑ, ύψους περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ, αναμένεται να εκταμιευθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπως επίσης και το δάνειο προς τη ΔΕΗ ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ.

Σημειώνεται ότι με τον δανεισμό προς τις ενεργειακές εταιρείες εκτιμάται αναμένεται να αντιμετωπιστεί προσωρινά το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά, λόγω των ανεξόφλητων λογαριασμών ηλεκτρικού.

Η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι οι πελάτες της οφείλουν περίπου 1,2 δισ. ευρώ, ενώ άλλα 150 εκατομμύρια ευρώ που αποτελούν εισπράξεις της Energa και της Hellas Power, παραμένουν δεσμευμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
econews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η ΑΝΤΖΗ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η ΑΝΤΖΗ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ