2012-06-19 09:00:35
Φωτογραφία για Συμφωνία συνεργασίας Πούτιν - Ομπάμα για τη Συρία
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συμφώνησαν στο Μεξικό να συνεργαστούν μεταξύ τους και αλλά και με άλλες χώρες και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών προκειμένου να βρεθεί λύση στη συριακή κρίση.

Οι δύο ηγέτες, σε κοινή τους ανακοίνωση, ζητούν τον άμεσο τερματισμό της βίας στη Συρία ενώ συμφώνησαν ότι ο συριακός λαός θα πρέπει να επιλέγει το μέλλον του με ανεξάρτητο και δημοκρατικό τρόπο.

Μετά τις συνομιλίες που είχαν στο Λος Κάμπος οι δύο ηγέτες, ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι διαπιστώθηκαν πολλές κοινές απόψεις για το θέμα της Συρίας και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουν τις συζητήσεις.

Από την πλευρά του, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι συμφώνησαν πως είναι ανάγκη να σταματήσει η βία στη Συρία και να βρεθεί μια πολιτική λύση στο πρόβλημα.

Αναφερόμενος στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχουν οδηγηθεί οι συνομιλίες.

Παράλληλα, Ομπάμα και Πούτιν κάλεσαν το Ιράν να σεβαστεί τις δεσμεύσεις του και να αποδείξει τους ειρηνικούς σκοπούς του πυρηνικού προγράμματός του.

Στο θέμα της αντιπυραυλικής ασπίδας που οι ΗΠΑ θέλουν να εγκαταστήσουν στην Ευρώπη -θέμα στο οποίο αντιδρά η Ρωσία- οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να αναζητήσουν μια συμβιβαστική λύση για να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP. Ναυτεμπορική
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δεν σκέφτονται τον Τσιρίλο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δεν σκέφτονται τον Τσιρίλο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ