2012-06-19 08:08:54
Φωτογραφία για Κύπριοι αστυνομικοί στην ασφάλεια των ΕΣ στις Βρυξέλλες
Έντεκα αστυνομικοί από την ΜΜΑΔ και δύο από την Μονάδα της Προεδρικής Φρουράς θα παρέχουν αστυνομική υποστήριξη στην ομάδα ασφάλειας του Συμβουλίου κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκών Συμβουλίων που θα διοργανώνονται στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας στις Βρυξέλλες.Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ από πηγές της Αστυνομίας, η Αστυνομία Κύπρου έχει ήδη επιλέξει τον επικεφαλής, τα 12 μέλη (δύο από αυτούς γυναίκες) και τους δυο επιλαχόντες που θα απαρτίζουν την Ομάδα. Τα μέλη προέρχονται 11 από τη ΜΜΑΔ  και δυο από την Μονάδα Προεδρικής Φρουράς.

Τα πιο πάνω μέλη επιλέγηκαν με βάση την εκπαίδευση που έχουν σε θέματα ασφάλειας και προστασίας προσωπικοτήτων, γνωρίζουν την Αγγλική γλώσσα και κάποιοι από αυτούς τη Γαλλική.

Τα μέλη  της ομάδας ασφάλειας θα βρίσκονται στις θέσεις τους από τις 6πμ μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου (την ίδια μέρα) και το ίδιο ισχύει και για την δεύτερη μέρα των εργασιών του ΕΣ.Επί Κυπριακής Προεδρίας αναμένεται να πραγματοποιηθούν δύο Συναντήσεις Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η μία κατά το μήνα Οκτώβριο και η άλλη κατά το μήνα Δεκέμβριο του 2012. Ενδέχεται να πραγματοποιηθεί ακόμα μία συνάντηση.


Σημειώνεται ότι μετά από σχετική απόφαση της Επιτροπής Μονίμων Αντιπροσώπων ΙΙ τον Οκτώβριο του 2010, τα κράτη μέλη της ΕΕ δεσμεύθηκαν όπως συνεχίσουν να παρέχουν αστυνομική  υποστήριξη στην ομάδα ασφάλειας του Συμβουλίου κατά την διάρκεια Ευρωπαϊκών Συμβουλίων στο πλαίσιο της Προεδρίας τους για παροχή ασφάλειας στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Η απόφαση προβλέπει όπως η εκ περιτροπής Προεδρία αποστέλλει εκπαιδευμένη Ομάδα για προστασία προσωπικοτήτων (VIP) αποτελούμενη από 12 αστυνομικούς, και ένα Αξιωματικό, ως επικεφαλής, για ενίσχυση της ομάδας ασφάλειας της Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου.

http://www.onlycy.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ