2012-06-18 17:32:04
Φωτογραφία για Κύπρος: Χωρίς εμβόλια άφησαν τα παιδιά, ενώ υπάρχουν αποθέματα
Δεν εμβολιάζονται παιδιά επειδή στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν τα γνωστά «τετραπλά» εμβόλια. Κι όμως στις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες υπάρχουν αποθέματα για να καλυφθούν οι ανάγκες 4.500 παιδιών αλλά αυτό δεν γίνεται επειδή η ημερομηνία λήξης των εμβολίων είναι κατά ένα μήνα μικρότερη της καθορισμένης στο συμβόλαιο του εισαγωγέα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ενώ τα εμβόλια παραλήφθηκαν πριν από ένα μήνα (με ένα σχεδόν μήνα καθυστέρηση), να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα παιδιά και οι γονείς τους να ταλαιπωρούνται.

Αξιοσημείωτο είναι δε το γεγονός ότι η διαφορά που υπάρχει στις ημερομηνίες λήξης δεν μπορεί να δημιουργήσει κανένα απολύτως πρόβλημα ασφάλειας καθώς αντί για 18 μήνες ζωής τα εμβόλια (για τα οποία γίνεται παραγγελία και παράδοση κάθε τρίμηνο), έχουν ζωή 17 μηνών.

«Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη», ανέφερε στον «Φ» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιρειών Κύπρου, Αυγουστίνος Ποταμίτης, τονίζοντας πως «είναι το αποτέλεσμα της απόφασης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για πιστή και αυστηρή τήρηση των συμβολαίων, για την οποία τόσο οι εισαγωγείς όσο και οι αντιπρόσωποι των φαρμακοβιομηχανιών έχουν διαμαρτυρηθεί εδώ και καιρό».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ