2012-06-18 15:03:23
Φωτογραφία για Κυβέρνηση με πυρήνα της ΝΔ ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας
Την ανάγκη άμεσης συγκρότησης κυβέρνηση με πυρήνα τη Νέα Δημοκρατία υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Παράλληλα, δήλωσε ότι σε περίπτωση που κληθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναλάβει τη διερευνητική εντολή, δεσμευόμενος ότι από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρεμβαίνει με μαχητικό και υπεύθυνο τρόπο.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, στη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά τον διαβεβαίωσε ότι αυτό θα πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ με απόλυτη ευθύνη και συναίσθηση του ρολου που του έδωσε ο λαός. Παράλληλα, του επεσήμανε ότι θα ήταν καταστροφικό για τον τόπο να συνεχιστούν οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.

Στις δηλώσεις του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε με νόημα πως δεν

δεν άκουσε χθες τον πρόεδρο της ΝΔ να μιλά για επαναδιαπραγμάτευση. «Ελπίζω», είπε, «να ήταν εκ παραδρομής», γιατί «άκουσα μόνο για τήρηση δεσμεύσεων», ωστόσο, πρόσθεσε, «είναι στη δική του ευχέρεια να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που του δίνει η λαϊκή εντολή».


Στο σημείο αυτό εξέφρασε την ελπίδα το επόμενο διάστημα να μην κυριαρχήσουν λογικές επικοινωνιακής στρατηγικής και να προχωρήσουμε σε μια ουσιαστική διαδικασία όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Εξάλλου ο κ. Τσίπρας, κάνοντας έμμεση αναφορά στη Χρυσή Αυγή, ζήτησε τη συνεργασία όλων για τον περιορισμό, όπως είπε, των κρουσμάτων βίας «από ομάδες που δυστυχώς εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο».

Επανέλαβε τέλος ότι το επόμενο δεκαήμερο μέχρι τις 28 Ιουνίου είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τη χώρα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «αν ήμασταν πρώτοι δεν θα χάναμε ούτε λεπτό» και το ίδιο, εκτίμησε, πρέπει να κάνει και ο κ. Σαμαράς.

Κλείνοντας, ο Αλέξης Τρίπρας επανέλαβε πως πρέπει να συγκροτηθεί κυβέρνηση με πυρήνα τη ΝΔ, αφού αυτό επέλεξε ο λαός, και να κριθεί από την ίδια την ιστορία και το λαό.

Η πολιτική των μνημονίων δεν μπορεί να συνεχιστεί, διεμήνυσε και εμφανίστηκε βέβαιος ότι σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα δικαιωθεί. «Πρέπει σύντομα να υπάρξει κυβέρνηση και σύντομα να αναλάβουμε το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης», κατέληξε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ