2012-06-18 11:36:03
Φωτογραφία για Ποιοι είναι οι βουλευτές όλων των κομμάτων...!!!
Με καταμετρημένο το 99,83% περίπου των ψήφων σε όλη την Επικράτεια έχει ήδη σχηματιστεί μία πρώτη εικόνα από τους 300 βουλευτές που θα απαρτίζουν τη νέα Βουλή χωρίς, ωστόσο, να αποκλείεται το ενδεχόμενο αλλαγών σε κάποιες Περιφέρειες.

Συγκεκριμένα, βουλευτές Επικρατείας εκλέγονται από τη ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο Γιάννης Μιχελάκης, από το ΣΥΡΙΖΑ ο Μανώλης Γλέζος, η Θεανώ Φωτίου και ο Δημήτρης Τσουκαλάς, από το ΠΑΣΟΚ ο Πύρρος Δήμας, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Τέρενς Κουϊκ, από τη Χρυσή Αυγή ο Χρήστος Παππάς, από τη ΔΗΜΑΡ ο Σπύρος Λυκούδης και από το ΚΚΕο Θανάσης Παφίλης.

Τον ίδιο αριθμό εδρών με εκείνες στις εκλογές του Μαΐου κέρδισε η Νέα Δημοκρατία στην Α’ Περιφέρεια Αθηνών τις οποίες θα καταλάβουν και οι ίδιοι βουλευτές. Συγκεκριμένα εκλέγονταιΟλγα Κεφαλλαγιάννη, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Νικήτας Κακλαμάνης, Φωτεινή Πιπιλή, Κικίλιας Βασίλειος, Παναγιώτης Μηταράκης, Προκόπης Παυλόπουλος, Ανδρέας Ψυχάρης.


Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια εκλογική περιφέρεια όπου εκλέγεται και ο αρχηγός του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, κέρδισε μια παραπάνω έδρα 4 συνολικά την οποία κατέλαβε η Μαρία Μπόλαρη. Εκλέγονται επίσης η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Νίκος Βούτσης.

Το ΠΑΣΟΚ εκλέγει έναν βουλευτή, Κώστα Σκανδαλίδη. Μία έδρα χάνει η Χρυσή Αυγή που εκλέγει μόνο τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο, ενώ την έδρα που είχε και στις προηγούμενες εκλογές διατηρεί η Δημοκρατική Αριστερά, εκλέγεται ο Γιάννης Πανούσης. ΟιΑνεξάρτητοι Έλληνες διατηρούν την έδρα τους την οποία καταλαμβάνει η Ελενα Κουντουρά όπως και το ΚΚΕ την οποία καταλαμβάνει η Λιάνα Κανέλλη.

Στη Β' περιφέρεια Αθήνας όπου πρώτο κόμμα αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε 13 έδρες σε σχέση με τις 9 των προηγούμενων εκλογών.

Εκλέγονται:  Σοφία Σακοράφα, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Δημήτρης Παπαδημούλης, Γιάννης Δραγασάκης, Ρένα Δούρου, Δημήτρης Στρατούλης, Νάντια Βαλαβάνη, Πέτρος Τατσόπουλος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ευστάθιος Παναγούλης, Αποστολος Αλεξόπουλος, Χρυσούλα Καφαντάρη, Βασιλική Κατριβάνου.

Η Νέα Δημοκρατία χάνει μία έδρα τις προηγούμενες εκλογές εκλέγοντας 13 βουλευτές: τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Κωστή Χατζηδάκη, Σοφία Βούλτεψη, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Αργύρη Ντινόπουλο, Αδωνι Γεωργιάδη, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Αρη Σπηλιωτόπουλο, Γεράσιμο Γιακουμάτο, Πάνο Παναγιωτόπουλο, Αννα Καραμανλή, Βύρων Πολύδωρα, Κατερίνα Παπακώστα.

Το ΠΑΣΟΚ έχει τις ίδιες έδρες και εκλέγονται οι Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Μίμης Ανδρουλάκης και Απόστολος Κακλαμάνης.

Τους τρεις βουλευτές της στην περιφέρεια διατηρεί η ΔΗΜΑΡ τους Φώτη Κουβέλη, Γρηγόρη Ψαριανό, Οδυσσέα Βουδούρη.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχασαν 2 βουλευτές από τη δύναμή τους οπότε εκλέχθηκαν Πάνος Καμμένος, Γιάννης Δημαράς, Βασίλης Καπερνάρος ενώ δεν εκλέχθηκαν σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαίου οι Γιάννης Μανώλης και Παύλος Κοντογιαννίδης.

Τρεις βουλευτές εξέλεξε η Χρυσή Αυγή, όπως και στις προηγούμενες εκλογές τις οποίες καταλαμβάνουν οι Νίκος Μιχαλολιάκος (η δεύτερη εκλογική περιφέρεια του προέδρου του κόμματος), Ελένη Ζαρούλια, Γεώργιος Γερμένης.

Το ΚΚΕ χάνει δύο από τις τέσσερις έδρες του τις οποίες καταλαμβάνουν οι Αλέκα Παπαρήγα και ο Σπύρος Χαλβατζής ενώ δεν εκλέγονται οι Λίνα Κροκίδη, και Χρήστος Κατσώτης.

Στο υπόλοιπο Αττικής ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μια επιπλέον έδρα οπότε εκτός από τους Αλέξη Μητρόπουλο και Νάσος Αθανασίου εκλέγεται και ο Γιώργος Πάντζας. Η ΝΔ παραμένει στους 4 βουλευτές των εκλογών του Μαίου.

Εκλέγονται οι Αντώνης Σαμαράς, Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος ενώ ο Θανάσης Μπούρας ενδεχομένως να χάσει την έδρα από τον πρόεδρο του κόμματος εφόσον επιλέξει το υπόλοιπο Αττικής. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χάνουν μία έδρα οπότε μόνο ο Παύλος Χαϊκάλης εκλέγεται ενώ χάνει την έδρα της η Ευγενία Αρβανίτη-Πρεβεζάνου. Με το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται η Εύη Χριστοφιλοπούλου εκλέγεται ο Ιωάννης Γκιόκας και με τη Δημοκρατική Αριστερά ο Βασίλης Οικονόμου.

Στην Α' Πειραιώς η Νέα Δημοκρατία κερδίζει μι α έδρα την οποία καταλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Κατσαφάδος ενώ την έδρα του διατηρεί ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Με το ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται ο Θοδωρής Δρίτσας με τους Ανεξάρτητους Ελληνες ο Παναγιώτης Μελάς, με τη Χρυσή Αυγή ο Νικόλαος Κουζήλος, και με τη Δημοκρατική Αριστερά η Μαρία Ρεπούση. Την έδρα του στην περιφέρεια χάνει το ΚΚΕ οπότε δεν εκλέγεται η Ελπίδα Παντελάκη.

Στην Β' Περιφέρεια Πειραιά πρώτο κόμμα αναδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζοντας δύο έδρες τις οποίες καταλαμβάνουν οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Ευγενία Βαμβακά. Η Ν.Δ. εκλέγει τον Γιάννη Τραγάκη και μία ακόμα έδρα σε σχέση με τις εκλογές του Μαίου την οποία καταλαμβάνει ο Αναστάσιος Νεράντζης. Το ΠΑΣΟΚ και ο Δημήτρης Λιντζέρης έχασαν την έδρα του κόμματος στην περιφέρεια. Από έναν βουλευτή εξέλεξαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, Ιωάννης Κουράκος, το ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, η Χρυσή Αυγή, Ιωάννης Λαγός και η Δημοκρατική Αριστερά, Μαρία Γιαννακάκη.

Στην Α' Θεσσαλονίκης η Ν.Δ κέρδισε μια επιπλέον έδρα ανεβάζοντας τον αριθμό των εδρών σε 7. Συγκεκριμένα εκλέγονται οι Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Ιωαννίδης, Ελενα Ράπτη, Γιώργος Ορφανός και Παναγιώτης Κόκορης.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ εξεσφάλισε μια επιπλέον έδρα την οποία κατέλαβε η Δέσποινα Χαραλαμπίδου ενώ επίσης εκλέγονται οι Τάσος Κουράκης, Ιωάννα Γαϊτάνη, Γιάννης Αμανατίδης. Μια έδρα έχασαν αντίθετα οι Ανεξάρτητοι Ελληνες οπότε και εκλέγεται ο Γαβριήλ Αβραμίδης που είναι ο πρώτος στη λίστα. Ωστόσο στις εκλογές του Μαίου (με σταυρό προτίμησης) είχαν εκλεγεί οι Χάρης Αηδονόπουλος και Χρυσούλα Γιαταγάνα.

Την έδρα του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια καταλαμβάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και την έδρα του ΚΚΕ η Αλέκα Παπαρήγα (στις προηγούμενες εκλογές είχαν εκλεγεί οι Γιάννης Ζιώγας, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης). Με τη Χρυσή Αυγή εκλέγεται ο Αντώνης Γρέγος και με τη Δημοκρατική Αριστερά η Ασημίνα Ξηροτύρη.

Στην Β' Θεσσαλονίκης η Ν.Δ. κερδίζει μια ακόμα έδρα εκλέγοντας συνολικά δύο βουλευτές, τον Θόδωρο Καράογλου και τον Σάββα Αναστασιάδη. Την έδρα έχασε το ΠΑΣΟΚ οπότε και δεν εκλέγεται ο Χάρης Τσιόκας. Με τους Ανεξάρτητους Ελληνες εκλέγεται η Σταυρουλα Ξουλίδου και όχι ο Απόστολος Χαρουπάκης που είχε εκλεγεί με τον σταυρό προτίμησης στις προηγούμενες εκλογές. Με το ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται η Λίτσα Αμανατίδου με το ΚΚΕ η Ελένη Γερασιμίδου με τη Χρυσή Αυγήο Πολύβιος Ζησιμόπουλος και με τη ΔΗΜΑΡ η Αικατερίνη Μάρκου.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΝΔ

Σαλμάς Μάριος

Καραγκούνης Κωνσταντίνος

ΣΥΡΙΖΑ

Βαρεμένος Γιώργος

Τριανταφύλλου Μαρία 

ΠΑΣΟΚ

Μωραϊτης Θάνος

Χρυσή Αυγή

Μπαρμπαρούσης Κωνσταντίνος

ΔΗΜΑΡ

Κουβέλης Φώτης

ΚΚΕ

Μωραϊτης Νίκος

ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΝΔ

Ανδριανός Ιωάννης

ΣΥΡΙΖΑ

Κοδέλας Δημήτρης 

ΠΑΣΟΚ

Μανιάτης Γιάννης

ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΝΔ

Λυκουρέντζος Ανδρέας

ΣΥΡΙΖΑ

Ζαχαρίας Κωνσταντίνος

ΠΑΣΟΚ

Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας 

ΑΡΤΑΣ

ΝΔ

Στύλιος Γεώργιος

ΣΥΡΙΖΑ

Γεροβασίλη Όλγα

ΠΑΣΟΚ

Γκόκας Χρήστος

ΑΧΑΪΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας Αλέξης

Κανελλοπούλου Μαρία

ΝΔ

Νταβλούρος Αθανάσιος

Νικολόπουλος Νίκος

ΠΑΣΟΚ

Παπανδρέου Γιώργος 

Ανεξάρτητοι Έλληνες 

Νταρβης Γεώργιος

ΔΗΜΑΡ

Τσουκαλης Νικόλαος

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αρβανίτης-Αβράμης Μιχαήλ

ΚΚΕ

Καραθανασόπουλος Νίκος

ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Στάθας Ιωάννης

ΝΔ

Μπασιάκος Ευάγγελος

Καράμπελας Ιωάννης

Κουτσούμπας Ανδρέας

ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΝΔ

Κοψαχείλης Τιμολέων

ΔΡΑΜΑΣ

ΝΔ

Κυριαζίδης Δημήτριος

ΣΥΡΙΖΑ

Καραγιαννίδης Χρήστος

ΠΑΣΟΚ

Χρήστος Αηδόνης

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΝΔ

Υψηλάντης Βασίλειος-Νικόλαος

Κονσολας Εμμανουήλ 

ΣΥΡΙΖΑ

Γάκης Δημήτριος 

ΠΑΣΟΚ

Κρεμαστινός Δημήτρης

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Ιατρίδη Τσαμπίκα (Μίκα)

ΈΒΡΟΥ

ΝΔ

Γεροντόπουλος Κυριάκος

Δερμεντζόπουλος Αλέξανδρος 

ΠΑΣΟΚ

Ντόλιος Γιώργος

ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Αποστόλου Ευάγγελος

ΝΔ

Κεδίκογλου Σίμος

ΠΑΣΟΚ

Κεδίκογλου Σίμος (του Άγγελου)

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Μαρκόπουλος Κώστας

Χρυσή Αυγή

Μίχος Νικόλαος

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

ΝΔ

Κοντογεώργος Κωνσταντίνος

ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ

Κοντόνης Χαράλαμπος-Σταύρος

ΗΛΕΙΑΣ

ΝΔ

Τζαβάρας Κώστας

Αυγερινοπούλου Διονυσία-Θεοδώρα

Κοντογιάννης Γιώργος

Μαρίνος Ανδρέας

ΣΥΡΙΖΑ

Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Έφη

ΠΑΣΟΚ

Κουτσούκος Γιάννης

ΗΜΑΘΙΑΣ

ΝΔ

Τσαβδαρίδης Λάζαρος

Βεσυρόπουλος Απόστολος

Μπατσάρα Γεωργία 

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Γιοβανόπουλος Κωνσταντίνος

ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ

Κριτσωτάκης Μιχαήλ

Διακάκη Μαρία 

ΝΔ

Κεφαλογιάννης Μανώλης

Αυγενάκης Λευτέρης

Σενετάκης Μάξιμος

ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος Ευάγγελος 

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Μαριας Νότης

ΔΗΜΑΡ

Μιχελογιαννάκης Ιωάννης

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΝΔ

Μπέζας Αντώνης

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΝΔ

Τασούλας Κώστας

Καλογιάννης Σταύρος

ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Ασημακοπούλου Άννα-Μισέλ

ΣΥΡΙΖΑ

Μαντάς Χρήστος

ΚΑΒΑΛΑΣ

ΝΔ

Παναγιωτόπουλος Νίκος

Καλατζής Γιώργος

Πασχαλίδης Ιωάννης

Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΝΔ

Τσιαρας Κωνσταντίνος

Σκόνδρα Ασημίνα

Ταλιαδούρος Σπύρος

Σιούφας Παύλος

ΣΥΡΙΖΑ

Μιχαλάκης Νίκος

ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΝΔ

Αντωνίου Μαρία

ΣΥΡΙΖΑ

Διαμαντόπουλος Ευάγγελος

ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Σαμοΐλης Στέφα

ΝΔ

Δένδιας Νίκος

ΠΑΣΟΚ

Γκερέκου Άντζελα

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Θεοπεφτάτου Αφροδίτη

ΚΙΛΚΙΣ

ΝΔ

Γεωργαντάς Γεώργιος

ΣΥΡΙΖΑ

Αγαθοπούλου Ελένη-Ειρήνη

ΠΑΣΟΚ

Παραστρατίδης Θεόδωρος

ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΝΔ

Βρούτσης Γιάννης

ΣΥΡΙΖΑ

Συρμαλένιος Νικόλαος

ΠΑΣΟΚ

Ρήγας Παναγιώτης

ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΝΔ

Δαβάκης Αθανάσιος

Πατριανάκου Φεβρώνια

ΠΑΣΟΚ

Γρηγοράκος Λεωνίδας

ΛΑΡΙΣΑΣ

ΝΔ

Χαρακόπουλος Μάξιμος

Κελλας Χρήστος

ΣΥΡΙΖΑ

Διώτη Ηρώ

Γελαλής Δημήτρης

ΠΑΣΟΚ

Σαχινίδης Φίλιππος

Χρυσή Αυγή

Αλεξόπουλος Χρυσοβαλάντης

ΚΚΕ

Λαμπρούλης Γεώργιος

Δημοκρατική Αριστερά

Ψυρρας Θωμάς

ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ

Δερμιτζάκης Κωνσταντίνος

ΝΔ

Πλακιωτάκης Ιωάννης

ΛΕΣΒΟΥ

ΝΔ

Βογιατζής Παύλος

ΣΥΡΙΖΑ

Ζερδέλης Ιωάννης

ΠΑΣΟΚ

Σηφουνάκης Νίκος

ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΝΔ

Σολδάτος Θεόδωρος

ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

ΝΔ

Νάκος Θανάσης

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Χρυσοβελώνη Μαρίνα

Χρυσή Αυγή

Ηλιόπουλος Παναγιώτης

ΔΗΜΑΡ

Μουτσινάς Πάρις

ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΝΔ

Σαμαράς Αντώνης

Λαμπρόπουλος Ιωάννης

Σαμπαζιώτης Δημήτριος 

ΣΥΡΙΖΑ

Πετράκος Αθανάσιος

Χρυσή Αυγή

Κουκούτσης Δημήτριος

ΞΑΝΘΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ

Ζεϊμπεκ Χουσεΐν

ΝΔ

Κοντός Αλέξανδρος 

ΠΑΣΟΚ

Σαλτούρος Δημήτριος

ΠΕΛΛΑΣ

ΝΔ

Καρασμάνης Γεώργιος

Σταμενίτης Διονύσιος

Τζαμτζής Δάνης

ΠΑΣΟΚ

Τζάκρη Θεοδώρα

ΠΙΕΡΙΑ

ΝΔ

Κουκοδήμος Κώστας

Κωνσταντόπουλος Γεώργιος

Χριστογιάννης Δημήτριος

Μάνη-Παπαδημητρίου Άννα

ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΝΔ

Τσουμάνης Δημήτριος

ΣΥΡΙΖΑ

Μπαρκας Κωνσταντίνος

ΡΕΘΥΜΝΟ

ΣΥΡΙΖΑ

Ξανθος Ανδρέας 

ΝΔ

Κεφαλογιάννης Γιάννης (του Αχιλλέα)

ΡΟΔΟΠΗΣ

ΝΔ

Στυλιανίδης Ευριπίδης 

ΠΑΣΟΚ

Χατζή Οσμάν Αχμέτ

ΣΥΡΙΖΑ

Καρά Γιουσούφ Αϊχάν

ΣΑΜΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ

Καλογέρη Αγνή

ΣΕΡΡΩΝ

ΝΔ

Βλαχβεης Μενέλαος

Αραμπατζή Φωτεινή

Λεονταρίδης Θεόφιλος 

ΣΥΡΙΖΑ

Σταμπουλή Αφροδίτη

ΠΑΣΟΚ

Μπόλαρης Μάρκος

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Κόλλια-Τσαρούχα Μαρία

Χρυσή Αυγή

Σιωης Νικήτας

ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΝΔ

Βλαχογιάννης Ηλίας

Σκρέκας Κωνσταντίνος

Ταμήλος Μιχαήλ

ΣΥΡΙΖΑ

Δριτσελη Παναγιώτα

ΔΗΜΑΡ

Κυρίτσης Γιώργος

ΦΘΙΩΤΙΔΑ

ΝΔ

Σταϊκούρας Χρήστος

Σταυρογιάννης Νικόλαος

Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος

Μακρή-Θεοδώρου Ελένη

ΣΥΡΙΖΑ

Κυριακάκης Βασίλης

ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΝΔ

Κωνσταντινίδης Ευστάθιος

ΣΥΡΙΖΑ

Γερμανίδης Αθανάσιος

ΦΩΚΙΔΑΣ

ΝΔ

Μανδρέκα Ασπασία

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΝΔ

Καρανάσιος Ευθύμιος

ΣΥΡΙΖΑ

Ιγγλέζη Αικατερίνη

ΠΑΣΟΚ

Δριβελέγκας Γιάννης

ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ

Σταθάκης Γιώργος

ΝΔ

Μαρκογιαννάκης Χρήστος

Βολουδάκης Μανούσος-Κωνσταντίνος

Βιρβιδάκης Κυριάκος

ΧΙΟΥ

ΝΔ

Μουσουρούλης Κωνσταντίνος

ΠΑΣΟΚ

Τριαντάφυλλος Κωνσταντίνος

Πηγή / newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ