2012-06-17 23:56:11
Φωτογραφία για Eurogroup: Περιμένουμε τη νεα ελληνική κυβέρνηση
Το συμφωνηθέν πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας είναι η βάση πάνω στην οποία θα χτιστεί η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας, δήλωσαν ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο.

Λίγο νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του το Eurogroup σημείωνε πως αναμένει τη συγκρότηση κυβέρνησης που θα βάλει την Ελλάδα πίσω στο δρόμο της ανάπτυξης.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από τηλεδιάσκεψη, το Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης εκφράζει τη δέσμευσή του να συνδράμει την Ελλάδα στις προσπάθειες προσαρμογής που κάνει προκειμένου να αντιμετωπισει τις οικονομικές προκλήσεις.

Παράλληλα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δηλώνουν πεπεισμένοι πως οι συνεχιζόμενες δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι η καλύτερη εγγύηση ώστε η Ελλάδα να ξεπεράσει τις τρέχουσες οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις.

Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι ο δρόμος για την Ελλάδα δεν θα είναι ούτε σύντομος ούτε εύκολος αλλά είναι αναγκαίος και θα δώσει στους Έλληνες πολίτες την προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον.


Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί γνωστοποίησε ότι ζήτησε από τους Ευρωπαίους να «συνοδεύσουν τους Έλληνες προς την ανάπτυξη» και επανέλαβε την ανάγκη να σεβαστεί η Αθήνα τις δεσμεύσεις της.

«Πρέπει οι Ευρωπαίοι να συνοδεύσουν τους Έλληνες προς την ανάπτυξη, χρειάζεται πειθαρχία, αλλά και ελπίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Γερμανία συζητά παράταση στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων

Εξάλλου, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε το Βερολίνο είναι έτοιμο να συζητήσει την πιθανότητα παράτασης για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Οπως υπογράμμισε σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση ARD, δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν ουσιώδεις μεταβολές στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα, αλλά σημείωσε ότι θα συζητηθούν εκ νέου τα χρονικά περιθώρια.

Τόνισε ωστόσο ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει όσα έχουν συμφωνηθεί μέχρι σήμερα και να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις. «Διαφορετικά και εγώ ως υπουργός Εξωτερικών θα έχω πρόβλημα με τις άλλες χώρες, οι οποίες τηρούν τις δεσμεύσεις τους με συνέπεια», πρόσθεσε.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ