2012-06-17 22:47:20
Φωτογραφία για Αύριο πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση
Τον σχηματισμό κυβέρνησης αύριο, ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, προτείνοντας στους πολιτικούς αρχηγούς που δικαιούνται να λάβουν διερευνητικές εντολές, να ζητήσουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρακαμφθεί η φάση της ανάθεσης διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης σε καθένα από τα τρία πρώτα κόμματα και να προχωρήσει στη δεύτερη φάση, δηλαδή της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών. Η κυβέρνηση που προτείνει ο κ. Βενιζέλος πρέπει να συγκροτηθεί από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, διότι όπως τόνισε καμία σοβαρή απόφαση και συμφωνία δεν μπορεί να χαραχτεί και να εφαρμοστεί «χωρίς εθνική συστράτευση και με κάποιους να περιμένουν στη γωνία ως αντιπολίτευση».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι όλα τα κόμματα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει τη δική του ευθύνη, έχοντας, όπως υπογράμμισε, «πλήρη επίγνωση του εγγυητικού του ρόλου».


Αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι «ο λαός ψήφισε σήμερα σε ένα σκηνικό τεχνητής πόλωσης μεταξύ ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ», με τα δύο κόμματα, όπως υποστήριξε, να έχουν επενδύσει στο «αμοιβαίο κομματικό συμφέρον» και να έχουν καλλιεργήσει τον φόβο.

Αντίθετα, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ επέμεινε στη μόνη εθνικά υπεύθυνη στάση, εκείνη για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης, λύση η οποία «όχι απλώς επιβεβαιώνεται αλλά καθίσταται και επιτακτική». Αναφορικά με το ποσοστό που έλαβε το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι η παράταξη άντεξε και αριθμητικά και πολιτικά και τόνισε ότι «με τη στάση μας, θα τιμήσουμε τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν».

Προεκλογικά, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος, «είπαμε την απόλυτη αλήθεια για την κατάσταση της χώρας, η οποία επιδεινώθηκε λόγω της παρατεταμένης ακυβερνησίας» και παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ούτε μέρα για χάσιμο, ούτε και περιθώριο για κομματικά παιχνίδια.

«Αν θέλουμε να μείνει γη Ελλάδα στο ευρώ, πρέπει αύριο να υπάρχει κυβέρνηση ικανή να διεξαγάγει με επιτυχία τη δεύτερη φάση της διαπραγμάτευσης και να οδηγήσει την πατρίδα σε καλύτερο σημείο», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τα εσωτερικά θέματα της παράταξης, προανήγγειλε ότι θα ανακοίνωσε όλες τις πρωτοβουλίες για την ανασύσταση του Κινήματος, μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση και ειδικότερα στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ