2012-06-17 19:46:03
Φωτογραφία για Λεμεσός: Διαμαρτύρονται στην Ερήμη για τις απαλλοτριώσεις
Με εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της προσέλευσης των Ευρωπαίων επισήμων στην τελετή ανάληψης της Προεδρίας, που θα πραγματοποιηθεί στο ...αρχαίο Κούριο, προειδοποιούν οι κάτοικοι της γειτονικής κοινότητας Ερήμης, οι οποίοι ζητούν την επίσπευση των διαδικασιών που έχουν να κάνουν με τις αποζημιώσεις των περιουσιών τους που απαλλοτριώθηκαν για αρχαιολογικούς σκοπούς.

Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν σήμερα σε σημείο του παλαιού δρόμο Λεμεσού-Πάφου, τον οποίο απέκοψαν συμβολικά για 20 περίπου λεπτά και κάλεσαν τους αρμοδίους να δώσουν λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και 10 χρόνια.

Όπως ανέφερε ο κοινοτάρχης Ερήμης, Πανίκος Χατζηχαμπή, "εδώ και 10 χρόνια η κοινότητα μας έχει μπει σε μια περιπέτεια μαζί με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, καθώς απαλλοτριώνονται τεμάχια οικιστικής και οι περισσότεροι δεν έχουν πληρωθεί και συνεχίζεται ο κατάλογος αυτός των αδικημένων ή των ταλαιπωρημένων ιδιοκτήτων να διευρύνεται συνεχώς".


Απαράδεκτη, συνέχισε, είναι και η καθυστέρηση που παρατηρείται από πλευράς του Τμήματος Αρχαιοτήτων, στη διεξαγωγή δειγματοληπτικών ανασκαφών, ώστε να διαπιστωθεί εάν μπορεί ο ιδιοκτήτης να κτίσει η όχι στη γη του.

"Έχουμε αποφασίσει ως Συμβούλιο, μαζί με τους επηρεαζόμενους κατοίκους, ότι θα ξεκινήσουμε από σήμερα τα μέτρα αυτά και θα τα συνεχίσουμε και θα τα διευρύνουμε, τόσο με νομικούς τρόπους όσο και με διαμαρτυρίες", είπε ο κ. Χατζηχαμπή, μη αποκλείοντας την αποκοπή του δρόμου που οδηγεί στο αρχαίο Κούριο, από όπου θα περάσουν οι επίσημοι το βράδυ της τελετής ανάληψης της Προεδρίας από την Κυπριακή Δημοκρατία.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ