2012-06-17 18:47:48
Φωτογραφία για Kάτι γίνεται με την Ελλάδα...! Όλη η Ευρώπη γράφει για την άδικη διαιτησία στην Εθνική μας
«Με αυτή τη χώρα κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Όταν την περιμένεις, δεν είναι ποτέ στο ραντεβού, αλλά μπορεί και εμφανίζεται όταν κανείς δεν την περιμένει» Εκτιμώ ότι το σχόλιο της γαλλικής εφημερίδας «L' Equipe» για την απρόσμενη από τους ποδοσφαιρικούς αναλυτές νίκη της Εθνικής μας επί της Ρωσίας και την πρόκριση στις οχτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης τα λέει όλα.

Μπορεί πάντως όλη η Ευρώπη να έχει στρέψει πλέον το βλέμμα της στη χώρα μας για τις σημερινές εκλογές περισσότερο και όχι τόσο για το γκολ του Γιώργου Καραγκούνη, αλλά από την άλλη πλευρά σε ποδοσφαιρικό επίπεδο ο ευρωπαϊκός Τύπος (πολιτικές και αθλητικές εκδόσεις) συμπαρίσταται στη χώρα μας εκτιμώντας ότι πρόκειται για τη μοναδική ομάδα που έχει αδικηθεί από τη διαιτησία και στα τρία παιχνίδια της στον όμιλο σε αυτό το Euro!

Kάτι που σίγουρα δεν είναι συνηθισμένο και σε ορισμένα δημοσιεύματα υπάρχει άμεση διασύνδεση με τις κακές σχέσεις της χώρας με την… Ευρωπαϊκή Ενωση! Ως προς τη διαιτησία του Ερικσον ο ευρωπαϊκός Τύπος είναι διχασμένος πολύ πιο από τον ελληνικό για τη φάση του πέναλτι στον Γιώργο Καραγκούνη με τον Σουηδό να εκτιμά ότι προσπάθησε να τον ξεγελάσει και για αυτό του έδωσε την κάρτα.


Η δεύτερη κίτρινη στον «Κάρα» σε αυτό το τουρνουά που θα του στερήσει την τρίτη συμμετοχή του σε αγώνα τελικής φάσης Euro (είχε χάσει δύο ματς με τέσσερις συνολικά κίτρινες σε ισάριθμα ματς που έπαιξε στην Πορτογαλία!) έχει απασχολήσει σύσσωμο τον ευρωπαϊκό Τύπο λόγω της τεράστιας δημοφιλίας της «τυπάρας» που χαρακτηρίζεται –όχι άδικα- ως ο ηγέτης αυτής της ομάδας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η γαλλική Equipe στην έντυπη έκδοσή της έχει αφιερώσει το μισό ματς (!!!) στη συγκεκριμένη φάση, υποστηρίζει ότι στον Καραγκούνη έχει γίνει πέναλτι και ασκείται σκληρή κριτική στον Ερικσον για δύο λόγους. Πρώτον για την κίτρινη στον Ελληνα αρχηγό, αλλά και για το μη καταλογισμό πέναλτι (ο Γάλλος δημοσιογράφος Λιονέλ Ντανγκουμό που υπογράφει το ματς το θεωρεί δεδομένο), αλλά και για τη μη απευθείας αποβολή του Ζιρκόφ για το φάουλ του στο Σαλπιγγίδη από το οποίο προήλθε το δοκάρι του Τζαβέλα.

«Στο δεύτερο ημίχρονο» γράφει ο Γάλλος δημοσιογράφος, «οι Ρώσοι είχαν τον έλεγχο αλλά δεν τον αξιοποίησαν. Μόνο με την κεφαλιά του Τζαγκόεφ στο 84' απείλησαν. Αν όμως είχαν ισοφαρίσει σε αυτή τη φάση, τότε η Ελλάδα θα μπορούσε για μία ακόμα σε αυτό το τουρνουά να διαμαρτύρεται και με το δίκιο της για μία ακόμα εχθρική διαιτησία σε αυτό το Euro» είναι η άποψη του Γάλλου δημοσιογράφου που συμμερίζονται τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ειδησεογραφικά δίκτυα.

Και είναι η αλήθεια ότι σε αντίθεση με το 2004 στην Πορτογαλία η Εθνική μας έχει κληθεί να ανταπεξέλθει σε πολλές αντιξοότητες (διαιτησία, τραυματισμοί, απουσίες από κάρτες) τις οποίες και ξεπέρασε για να φτάσει έως τους «8»…

Η απουσία του Καραγκούνη από τον προημιτελικό λόγω της άδικης κάρτας του Ερικσον έχει ήδη γίνει θέμα από τον ευρωπαϊκό Τύπο και το ζητούμενο είναι κατά πόσο αυτό μπορεί να το εκμεταλλευτεί υπέρ της η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τον… φτωχό συγγενή μέσα στους κόλπους της UEFA.

sentragoal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΚΗΔΕΙΑ…
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΚΗΔΕΙΑ…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ