2012-06-17 16:47:09
Φωτογραφία για ΟΟΣΑ:Να δοθεί στην Ελλάδα ευκαιρία για επαναδιαπραγμάτευση
Πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα η ευκαιρία να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του διεθνούς πακέτου διάσωσής της, εάν αυτό σημαίνει την παραμονή της στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία.

Ο κ. Γκουρία τόνισε ότι εάν  η επόμενη ελληνική κυβέρνηση επιλέξει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, είναι πιθανό να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του πακέτου διάσωσής της, που έχει προσφέρει η ΕΕ και το ΔΝΤ.

«Είναι ένα σενάριο που βλέπω πιθανό και, εάν αυτή είναι η προϋπόθεση για να παραμείνει η Ελλάδα και να προχωρήσει, θα έλεγα ότι είναι κάτι που πρέπει να επιχειρηθεί», υπογράμμισε ο κ. Γκουρία, σε συνέντευξή του, στην μεξικάνικη εφημερίδα «Λος Κάμπος», πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ, η Ευρώπη διαθέτει τους απαραίτητους πόρους για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους, αλλά πρέπει «να συντονίσει καλύτερα» τις αποφάσεις της.

Χθες ωστόσο, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, απέκλεισε κάθε διαπραγμάτευση των όρων του πακέτου διάσωσης και τόνισε ότι η επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στις δεσμεύσεις της.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τα παιδιά και τα μάτια σας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τα παιδιά και τα μάτια σας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ