2012-06-16 19:09:02
Φωτογραφία για ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ: ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΑ ΝΩΤΑ ΜΑΣ
Ο Αντώνης Νικοπολίδης μίλησε στον "real fm" για την πορεία της εθνικής ομάδας στο Euro, τις επιλογές του Σάντος, το πέναλτι στο πρώτο παιχνίδι αλλά και την αυτοβιογραφία του.

Για την αγωνιστική εικόνα της εθνικής: Για να είμαστε δίκαιοι, είναι παράδοξο για εμάς που στηριζόμαστε στην άμυνα να δεδχόμαστε γρήγορα γκολ. Σίγουρα το παιχνίδι που μας έχει μείνει είναι το δεύτερο ημίχρονο με την Πολωνία. Αν τα παιδιά το βγάλουν στο σημερινό ματς με τη Ρωσία τότε μπορούμε να νικήσουμε. Δυστυχώς στο ματς με την Τσεχία έπαιξαν μεγάλο ρόλο τα δύο γκολ. Δεν πιέζαμε σωστά, δε βγήκαμε απο τα πλάγια σωστά.Θα έχουμε πρόβλημα αν είμαστε ανοργάνωτοι, αλλά πιστεύω ότι δε θα γίνει έτσι.

Με το σύστημα του Σάντος για τη Ρωσία: Το σχήμα με τα δύο αμυντικά χαφ είναι σωστό γιατί προσπαθώ να κλέψω μπάλες και να σταματήσω τα ατού του αντιπάλου. Αλλά κλέβοντας την μπάλα πρέπει με γρήγορες πάσες να βγάλουμε φάση. Είναι το παιχνίδι μας, αυτό μας ανέδειξε.

Τα στημένα ήταν πάντα η δύναμή μας. Το θέμα είναι κατα πόσο θα μας αφήσουν οι Ρώσοι. Γιατί θα έχουν την κατοχή της μπάλας, έχουν την ποιότητα γιαυτό. Αν το παιχνίδι είναι ισόπαλο προς το τέλος ίσως τότε να βγούμε μπροστά υπο το άγχος των Ρώσων.

Το πέναλτι εκείνο μας είχε στοιχίσει. Αλλά είναι και θέμα τύχης το κάθε πέναλτι. Αν το είχαμε βάλει ίσως και να είχαμε περάσει τώρα.

Σε τέτοια παιχνίδια, τέτοιου επιπέδου δε χρειάζεται τίποτα να τους πεις σε θέματα ψυχολογίας. Σε αυτά τα ματς όλοι έχουν αυτοσυγκέντρωση και πάθος. Απλά πρέπει να τους εμψυχώσεις. Θα πρέπει όμως να έχουμε και την τύχη με το μέρος μας.

Ο Σηφάκης έχει την εμπειρία από τα ευρωπαϊκά ματς. Είναι ένα παιχνίδι για έκεινον να δείξει τις ικανότητές του. Η αρχή του ματς θα είναι καθοριστική, αν κάνει δύο-τρεις καλές επεμβάσεις τοτε θα πάει καλά.

Η κουβέντα για τους τερματοφύλακες δεν έκανε καλό. Είναι επιλογή του προπονητή γιατί αυτούς εμπιστεύεται. Είναι ουσιαστικά δική του ευθύνη. Ο Χιώτης άξιζε να είναι στην εθνική, έκανε πολύ καλή χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ και πιστεύω ότι θα μπορούσε να είναι στην 23αδα.

Με την αυτοβιογραφία μου θέλω να δείξω στα μικρά παιδιά και ξεκινούν τη ζωή τους ότι πρέπει να υποστηρίζεις τα όνειρά σου, να μην επηρεάζεται από τις ατυχίες,να σηκώνεσαι όταν πέφτεις.Να μάθουν πως ένας αθλητής από την αφάνεια έγινε αυτό που έγινε γιατί πίστευε στο όνειρό του. Τίποτα στη ζωή δεν είναι εύκολο, χρειάζεται δουλειά.Αυτό το μήνυμα ήθελα να περάσω. Ένα μέρος των εσόδων θα δωθεί στο φίλο μου τον Δημήτρη, που αγωνίζεται να σηκωθεί στα πόδια του, είχε ένα ατύχημα με μηχανή.Πολλοί θα μπορούσαν να μιλήσουν για τα βιώματα τους στον αθλητισμό.Μέσα σε αυτό το βιβλίο δείχνω τα «πιστεύω» μου, να μάθει ο κόσμος τον άνθρωπο Νικοπολίδη.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ