2012-06-16 15:17:03
Φωτογραφία για Οι συγκλίσεις βγάζουν κυβέρνηση
του Χρήστου Κίτσιου

Σύγκλιση απόψεων που «βγάζει» κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου, παρά την έντονη πόλωση και το σκληρό προεκλογικό ροκ, διαπιστώνεται στα προγράμματα των Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες, το Euro2day επιχειρεί την  ακτινογράφηση των οικονομικών προγραμμάτων των τεσσάρων κομμάτων που αναμένεται να συμμετάσχουν ενεργά στις μετεκλογικές διεργασίες για συγκρότηση κυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ κατέθεσαν ήδη σχέδια, 8 σημείων το πρώτο και επτά σημείων η δεύτερη, με στόχο να αποτελέσουν τη βάση μετεκλογικής συζήτησης για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής συνευθύνης, όπως την ονομάζει το ΠΑΣΟΚ, ή οικουμενικής, όπως την αποκαλεί η ΔΗΜΑΡ.

Οι δύο πρωταγωνιστές του προεκλογικού «σκληρού ροκ» και διεκδικητές της πρώτης θέσης και του bonus των 50 εδρών, η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησαν, με τη σειρά τους, σε αλλαγές ή προσθήκες στα προγράμματά τους, διευρύνοντας το πεδίο προγραμματικών συγκλίσεων, κυρίως με τα υπόλοιπα κόμματα και λιγότερο μεταξύ τους.

Από την... ακτινογραφία των τεσσάρων προγραμμάτων προκύπτουν συγκλίσεις σε επίπεδο κατεύθυνσης και προτεραιοτήτων. Τα κόμματα συμφωνούν, επί της αρχής, για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν αμέσως τα καυτά προβλήματα της χώρας, όπως η (επανα)διαπραγμάτευση του μνημονίου, η ταχύτατη ανάταξη του κράτους και η ανάκτηση της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα.

πηγή: http://www.euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΕ LIVE STREAMING ΕΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ (21:45)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΕ LIVE STREAMING ΕΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ (21:45)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ