2012-06-16 14:42:02
Φωτογραφία για H πιο πιθανή μέρα θανάτου είναι τα γενέθλια μας!
Οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα από δύο εκατομμύρια ανθρώπους άνω των 40 ετών Αρχικά διαπίστωσαν άνοδο στο ποσοστό των θανάτων που οφείλονται σε καρδιακά επεισόδια, εγκεφαλικά και αυτοκτονίες.

Εντούτοις υπήρχε και κάτι ακόμη που θεωρήθηκε το πιο αξιοπερίεργο από τα συμπεράσματα της έρευνας: Κατά μέσο όρο, όσοι είναι ηλικίας άνω των 60 ετών, είχαν 14% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν την ημέρα των γενεθλίων τους!

Πιο συγκεκριμένα, τα καρδιακά επεισόδια παρουσίασαν αύξηση κατά 18,6% σε ημέρες γενεθλίων, ενώ τα εγκεφαλικά επεισόδια τις ίδιες μέρες αυξήθηκαν κατά 21,5%, κυρίως για τις γυναίκες. Στις αυτοκτονίες τα ποσοστά αυξάνονται κατά 34,9%, των δυστυχημάτων κατά 28,5% και των θανατηφόρων πτώσεων κατά 44% την ημέρα των γενεθλίων όσων έχασαν την ζωή τους.

Όμως και η άλλη άποψη, αυτή του “placebo effect”. Τι σημαίνει αυτό; Διατηρείσαι στη ζωή προσπαθώντας να φτάσεις την ημέρα των γενεθλίων σου, ενώ ήδη βρίσκεσαι στο μεταίχμιο. Την ημέρα των γενεθλίων λες “αυτό ήταν, αρκετά έζησα, ας τελειώνουμε”»!

himaira.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ