2012-06-16 14:09:05
Φωτογραφία για Κάθε βράδυ δύο εισβολές
Καθημερινές απόπειρες ληστείας και διάρρηξης, ένας νεκρός κάπου στην Ελλάδα κάθε πέντε ημέρες και δύο εισβολές σε σπίτια, κατά μέσο όρο κάθε βράδυ... Η στατιστική του τρόμου για το 2012 σοκάρει. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, κοινός παρονομαστής των κακοποιών είναι ότι θέτουν στο στόχαστρό τους κατοικίες ανυποψίαστων πολιτών, κυρίως ηλικιωμένων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι ο κόσμος μεγαλύτερης ηλικίας που έχει τρομοκρατηθεί για τις καταθέσεις του, έχει πραγματοποιήσει αναλήψεις από τις τράπεζες και τα χρήματα φυλάσσονται στα σπίτια.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι οι σπείρες δεν εισβάλλουν και σε άλλες κατοικίες που θεωρούν-για κάποιον δικό τους λόγο-εύκολο στόχο... Την αύξηση της εγκληματικότητας μαρτυρούν και τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με αυτά, που δημοσιεύει η εφημερίδα, κατά την διάρκεια του Μαΐου του 2012, σε όλη την επικράτεια συνελήφθησαν συνολικά 17.607 άτομα για διάφορα αδικήματα, έναντι 16.046 τον Απρίλιο. Συνολικά εξιχνιάστηκαν 2.475 υποθέσεις έναντι 2.422 τον προηγούμενο μήνα. Οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να εξαρθρώσουν 53 σπείρες έναντι 32 τον Απρίλιο. Από αυτές, περίπου οι μισές (οι 26) διέπρατταν ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ