2012-06-16 12:37:02
Φωτογραφία για Ευρωπαίοι αγρότες επισκέφθηκαν τα Γιάννενα
Αγρότες από τη Γερμανία και την Ισπανία, που συμμετέχουν στο διακρατικό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκό Αγροτικό Ημερολόγιο», ήρθαν στα Γιάννινα. Θα γίνει η 4η συνάντησή τους, προκειμένου να... ανταλλάξουν τους προβληματισμούς τους και να καταγράψουν τα κοινά τους προβλήματα. Πρόκειται για μια καλή πρωτοβουλία, που μπορεί να βοηθήσει με αποτελεσματικό τρόπο την αγροτική ανάπτυξη. Οι Ευρωπαίοι αγρότες παράγουν άριστα προϊόντα, και η καλύτερη προβολή τους θα εκτίναζε τη φήμη και τις πωλήσεις τους στην Ευρώπη και στο εξωτερικό. Παράγουν ορισμένα από τα καλύτερα τρόφιμα παγκοσμίως χάρη στις γνώσεις και την εμπειρία τους, την παράδοση, την καινοτομία και τα υψηλά ποιοτικά πρότυπα. 

Ωστόσο, οι καταναλωτές στην Ευρώπη και στο εξωτερικό δεν γνωρίζουν πάντα τον μόχθο που απαιτεί η παραγωγή ποιοτικών τροφίμων, είτε αυτά είναι λαχανικά και φρούτα, είτε κρεατικά, γαλακτοκομικά, λάδι κ.λπ. Για παράδειγμα, οι αγρότες στην ΕΕ πρέπει να τηρούν αυστηρότερα κριτήρια απ΄ ό,τι οι ανταγωνιστές τους, όσον αφορά την ασφάλεια των τροφίμων, το περιβάλλον και τη σωστή μεταχείριση των ζώων
. Ορισμένα από αυτά τα κριτήρια, αν προβληθούν κατάλληλα, θα μπορούσαν να κάνουν τα ευρωπαϊκά γεωργικά προϊόντα να ξεχωρίζουν στις τοπικές αγορές και στα σουπερμάρκετ. Η Επιτροπή είναι πεπεισμένη ότι η ΕΕ θα μπορούσε να προωθήσει περισσότερο τα ευρωπαϊκά προϊόντα ώστε περισσότεροι καταναλωτές να αγοράζουν "ευρωπαϊκά". Με απλουστευμένους κανόνες και μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των χωρών μελών, ο κλάδος θα μπορούσε να προωθήσει περισσότερο τα προϊόντα του και να εισέλθει σε νέες αγορές.
katoci.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τον χαβά του ο Πάγκαλος
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τον χαβά του ο Πάγκαλος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ