2012-06-16 08:13:02
Φωτογραφία για Αισιοδοξία στην Κύπρο για δάνειο 5 δισ. ευρώ από τη Ρωσία
Σε καλό δρόμο φαίνεται ότι βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Κύπρου με τη Ρωσία για νέο δάνειο, ώστε η χώρα να αποφύγει το σκληρό μνημόνιο των Ευρωπαίων.Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος Χριστόφιας βρίσκεται σε απευθείας επαφή με τη Μόσχα για το θέμα.

Όπως μεταδίδει το sigmalive.com ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τη ρωσική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Σημερινή» απομένει να υπερπηδηθούν μόνο μερικά πρακτικά προβλήματα.

Σε τέτοια περίπτωση και εφόσον υπάρξει εξασφάλιση του δανείου, μελετώνται διάφορα σενάρια, με πιθανότερο να γίνει ένας συνδυασμός ρωσικού δανείου και Μηχανισμού Στήριξης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα ρωσικής εφημερίδας η Μόσχα είναι πρόθυμη να προσφέρει δανειακή βοήθεια, ύψους 5 δισ. ευρώ, με επιτόκιο χαμηλότερο από το επιτόκιο της αγοράς.

Η εφημερίδα επικαλείται δήλωση του Πάβελ Μεντβέντεφ, στενού συνεργάτη του τραπεζίτη Σεργκέι Ιγκνάτιεφ, ο οποίος ανέφερε ότι η Ρωσία πιθανότατα να προσφέρει νέο δάνειο στη Λευκωσία.


Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες της ρωσικής εφημερίδας, τότε ενδέχεται να μην υπάρξει ανάγκη προσφυγής στον Μηχανισμό Στήριξης, αφού το ποσό των 5 δισ. αρκεί να καλύψει και τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και τις αναπτυξιακές δαπάνες.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε χθες ότι η Κύπρος δεν έχει υποβάλει αίτηση για ένταξη στον Μηχανισμό Στήριξης και όσοι διαδίδουν αυτές τις φήμες, δημιουργούν αρνητικό κλίμα και ενδεχομένως πανικό.

Σε πολιτικό επίπεδο, με αφορμή τη νέα υποβάθμιση της οικονομίας, τα κόμματα εξαπέλυσαν επίθεση κατά της Κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησαν για αλαζονεία και αναβλητικότητα και κάλεσαν τον Πρόεδρο της δημοκρατίας να συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη για τη λήψη μέτρων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ