2012-06-16 07:35:04
Φωτογραφία για 4 μήνες απλήρωτες οι καθαρίστριες, που αγωνιούν (όπως όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου) για το μέλλον τους στην επιχείρηση !!!
Αβέβαιο το μέλλον για τους εργαζόμενους του ομίλου Κοντομηνά, που προβληματίζονται έντονα μετά τις πρόσφατες απολύσεις από το ραδιόφωνο του ALPHA, την εξαγγελία για περικοπές στoν τηλεοπτικό σταθμό. Ενώ η "κορυφή του παγόβουνου" είναι ...οι περίεργες επιχειρησιακές συμβάσεις που προσπάθησε να επιβάλει ο Δ.Κοντομηνάς.

Ο οποίος είχε τάξει μέχρι και πριμ "αποδοτικότητας" στα υψηλόβαθμα στελέχη(!) φτάνει να πείσουν τους...από κάτω να υπογράψουν ουσιαστικά μια παράνομη ατομική σύμβαση εργασίας. Κάτι τέτοιο βέβαια, δεν ήταν παρά ένα "νομικίστικο τρικ"...για να μη φανεί ότι καταπατείται η ΣΣΕ. Φυσικά οι εργαζόμενοι, γύρισαν την πρόταση πίσω στον επιχειρηματία...

...Αλλά αυτό δεν φαίνεται να τον πτοεί, αφού δείχνει διατεθειμένος να συνεχίσει "τον υπέρ πάντων αγώνα", για να επιβάλει δραματικές περικοπές στο "μαγαζί του".

Ο απερχόμενος διευθυντής του τηλεοπτικού ALPHA Λαυρέντης Αλβέτης, έστειλε επιστολή πριν 5 ημέρες στους εργαζόμενους του σταθμού . Στην οποία παρά το γεγονός ότι έπαιρνε πίσω την πρόταση για την "επιχειρησιακή σύμβαση", περισσότερο προβλημάτισε παρά ηρέμησε τους "παροικούντες στην Κάντζα". Η επιστολή κατέληγε:


"Ελπίζω πως η απόρριψη της πρότασής μας δεν οφείλεται στο ότι δεν έγιναν πιστευτές οι καλές μας προθέσεις ή ότι αντιμετωπίστηκαν με καχυποψία.

Εμείς πάντως θα συνεχίσουμε να κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατό τόσο για τον σταθμό όσο και για τους ανθρώπους του. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η βιωσιμότητα του σταθμού στο σημερινό, δύσκολο περιβάλλον, συνυπολογίζοντας τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων."

Δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ότι την "βρώμικη δουλειά" , ο Κοντομηνάς θα την αφήσει για τον νέο διευθύνοντα Μ.Λέκκα. Να σας θυμίσουμε ότι για αυτή τη θέση είχε ακουστεί μέχρι και το όνομα του Σεραφείμ Κοτρώτσου.

Σατανική σύμπτωση: και στο ALTER, που τώρα δεν εκπέμπει, από τις καθαρίστριες ξεκίνησαν...τα δεινά που ακολούθησαν!

Η παραπάνω ιστορία, θυμίζει έντονα την περίπτωση του...ALTER, αφού και σε εκείνη την περίπτωση όλα ξεκίνησαν κάπως έτσι:

Ο πρώτος τομέας που "χτύπησε" ο έγκλειστος πλέον πρώην δ. σύμβουλος του σταθμού Κ. Γιαννίκος, ήταν ο τομέας της καθαριότητας. Και παρά το γεγονός ότι ο Κώστας Γιαννίκος είναι "μικροβιοφοβικός"...δε δίστασε τότε να ξεκινήσει τις παύσεις πληρωμών, από εκεί!

Και τότε στο Μπουρνάζι όπως και τώρα στην Κάντζα, ο επιχειρηματίας έχει για μήνες απλήρωτες τις καθαρίστριες...και ως εκ δια μαγείας: τόσο στο Μπουρνάζι, όσο και στην Κάντζα, η καθαριότητα είναι συνεργασία του σταθμού με εξωτερικό συνεργείο.

Με κοινή παράμετρο ότι οι καθαρίστριες (που είναι το πιο υποτιμημένο, αλλά το πιο παραγωγικό κομμάτι σε μια οποιαδήποτε "μεγάλη"επιχείρηση, το γιατί γίνεται αντιληπτό ακόμα και για έναν αδαή από τα τηλεοπτικά αναγνώστη) κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά, αφού στις σκέψεις του επιχειρηματία...είναι η αντικατάσταση με ένα πιο φθηνό συνεργείο.

Με μια σημαντική διαφορά:...στην Κάντζα, έχουν ακόμη χαρτί υγείας, στις τουαλέτες! Στο ALTER, τους τελευταίους μήνες πριν κλείσει...φέρνανε απ' το σπίτι τους!

Δύσκολοι καιροί όχι μόνο για τις καθαρίστριες, αλλά και για τη "Βασίλισσα" της Κάντζας:

Βέβαια τα πράγματα, είναι σκούρα όχι μόνο για τις καθαρίστριες, αλλά ακόμα και για τις "Βασίλισσες", αφού ακόμα και στην Ελένη Μενεγάκη, πρότειναν...κούρεμα 40% των αποδοχών και...επαναδιαπραγμάτευση του μισθού της. Και αυτό είναι εάν θέλετε, ένα ακόμα στοιχείο που προβληματίζει τους εργαζόμενους τόσο στην τηλεόραση, όσο και στο ραδιόφωνο του ALPHA (μέχρι πριν λίγες ημέρες "Ράδιο 9,89").

Οι απομακρύνσεις από τον ΑLPHA 9,89, που είχε μεγαλύτερη ακροαματικότητα, όταν τον έλεγαν "Ράδιο 9"

Εάν λάβει κανείς υπόψη του, την ευκολία με την οποία πλέον ο Κοντομηνάς, διώχνει τους πιστούς του συνεργάτες, τότε όπως αντιλαμβάνεται κανείς τα πράγματα είναι "σκούρα" ειδικά...για τους λιγότερο απαραίτητους.

Όπως στη περίπτωση της Νόρας Ράλλη που απομακρύνθηκε προχθές... ύστερα από έντονο καυγά με τον διευθυντή του σταθμού και συμπαρουσιαστή της Γιάννη Ντάσκα, στον "αέρα" της εκπομπής "Η Κακή Παρέα". Για το περιστατικό σας γράψαμε χθες.

Να θυμίσουμε ότι ο Γιάννης Ντάσκας αντικατέστησε στην διεύθυνση του ALPHA 9,89 (τότε Ράδιο 9) το Μάνο Κακλαμάνο, που θεωρούνταν το "δεξί χέρι" του επιχειρηματία που είχε αναλάβει το πόστο του αείμνηστου Σωκράτη Γκιόλια μετά την "άνανδρη" δολοφονία του.

Ο Κακλαμάνος ήταν εκείνος που έπεισε τότε τον επιχειρηματία, να μην μετατρέψει από ενημερωτικό σταθμό σε μουσικό ραδιόφωνο. Όπως επέμενε η κόρη του Κοντομηνά, η οποία αποφάσισε στα 40 της...να δουλέψει, διευθύνοντας μια από τις επιχειρήσεις του πατέρα της.

Οι καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις που ακολούθησαν, δικαίωσαν τον δημοσιογράφο, προς μεγάλη θλίψη της άνεργης θυγατέρας του Κοντομηνά. Που εάν και ήθελε να βγει στην "παραγωγική διαδικασία", δεν τα κατάφερε ούτε τώρα...έστω και στην όψιμη ηλικία των 40!

Και να φανταστεί κανείς ότι ο Κοντομηνάς δε δίστασε να κόψει την "Εκπομπή ΑΕ" με τον οικονομολόγο Δ.Καζάκη. Ο τελευταίος μάλιστα, κατήγγειλε δημόσια άνωθεν παρεμβάσεις, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου και ενώ η εν λόγω εκπομπή είχε καθιερωθεί ως μια αντιμνημονιακή φωνή στα ερτζιανά! Ο Κακλαμάνος μάλιστα, οδηγήθηκε σε παραίτηση για λόγους ευθιξίας...για πολλούς ο Κοντομηνάς...παραίτησε τον Κακλαμάνο!

Επίλογος(;)

Από τότε που ανέλαβε πάντως, την διεύθυνση του ραδιοφωνικού ALPHA ο Γιάννης Ντάσκας, φαίνεται ιδιαίτερα πρόθυμος να...διεκπεραιώσει τις επιταγές του αφεντικού του, για περικοπές και...λιτότητα.

Αρχικά απομακρύνθηκε από το σταθμό ο Γιάννης Παπαγιάννης, που μέχρι τότε οι πληροφορίες τον ήθελαν να αναλαμβάνει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου του ΑLPHA, στη θέση του Αντώνη Σρόιτερ. Η περίπτωση του Παπαγιάννη είναι διαφορετική, αφού ο γνωστός δημοσιογράφος και...ταυτοποιήμενος διαχειριστής του μπλογκ fimotro, φέρεται να έχει εμπλακεί σε πολλές...νομικές περιπέτειες.

Μάλιστα, συντάκτης της σκληρής ανακοίνωσης, με τα υπονοούμενα για τις "περίεργες δραστηριότητες του Παπαγιάννη και που έγινε καθ' υπαγόρευση του Κοντομηνά, ποιος λέτε να είναι; Μα φυσικά ο Γιάννης Ντάσκας...

Πάντως η περίπτωση της απομάκρυνσης του Γιάννη Παπαγιάννη, με αυτή της Νόρας Ράλλη που σας γράψαμε νωρίτερα...απέχουν έτη φωτός. Αφού ο Ντάσκας (ή ο Κοντομηνάς), εάν θέλετε, συμπεριφέρθηκε σαν τον γέρο βασιλιά...που κόβει το κεφάλι της συμβούλου του, επειδή αμφισβήτησε τον τρόπο που αυτός διοικεί...το παλάτι του!

Και δυστυχώς από ότι φαίνεται, αυτό το κεφάλι που έπεσε στον Όμιλο ALPHA, δεν θα είναι το τελευταίο...

πηγή: pressarismenos
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ