2012-06-15 21:42:03
Φωτογραφία για ΔΝΤ: ΑΝΕΦΙΚΤΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
Αύξηση των φόρων και μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, ζητά από την Ισπανία το ΔΝΤ προκειμένου να μειώσει το έλλειμμά της.

Το Ταμείο εκτιμά ότι η χώρα πιθανότατα δεν θα πετύχει του στόχους για το έλλειμμά της και πρέπει ως εκ τούτου να μελετήσει ορισμένα μέτρα για να τονώσει τα φορολογικά της έσοδα.

Πάντως, το ΔΝΤ προειδοποιεί την Ισπανία να μην μειώσει απότομα το έλλειμμά της, δεδομένης της αδύναμης οικονομίας της και ζητά να το βελτιώσει μεσοπρόθεσμα.

Λέει ακόμα ότι η Ισπανία έχει κάνει πρόοδο στη μείωση του ελλείμματος και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, αλλά η εμπιστοσύνη των αγορών παραμένει αδύναμη.

Ανάμεσα στις προτάσεις του ΔΝΤ είναι η αύξηση του ΦΠΑ, αλλά και η ελάττωση των φοροαπαλλαγών για την πρώτη κατοικία.

Μέχρι στιγμής ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δεν έχει προβεί σε κάποια αύξηση ΦΠΑ τον οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αυξήσει στο 18% το 2010, ποσοστό που θεωρείται ένα από τα μικρότερα της Ευρώπης.

Ο στόχος της Ισπανίας είναι η μείωση του ελλείμματος στο 5,3% του ΑΕΠ, στόχος που θεωρείται «πολύ φιλόδοξος» για το ΔΝΤ, το οποίο εκτιμά ότι «πιθανότατα δεν θα επιτευχθεί». 
fimotro.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ